print
De Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) is het kenniscentrum van regionale waterbeheerders in Nederland. STOWA ontwikkelt, vergaart en verspreidt kennis die nodig is om de opgaven waar waterbeheerders voor staan, goed uit te voeren.

STOWA viert 45 jarig bestaan: kan het anders en (nog) beter?

05-12-2016

Op donderdagmiddag 1 december jl. vierde STOWA in thuisstad Amersfoort haar 45-jarig bestaan. Uiteraard werd daar kort bij stilgestaan. Maar deze bestuurlijke middag stond vooral in het teken van de vraag wat STOWA nog meer, beter of anders kan doen en welke vragen bestuurders daarvoor aan de stichting hebben.

De waterschapsbestuurders Henny Roorda, Bert van Vreeswijk en Stefan Kuks gingen tijdens de bijeenkomt in gesprek met medewerkers van STOWA en de aanwezigen in de zaal. Zij stelden elk een actueel thema aan de orde: medicijnresten, circulaire economie en wateroverlast. Tijdens de middag werd ook een korte film vertoond over het recente werk van STOWA. Die kunt u hieronder bekijken.

Binnenkort vindt u een uitgebreid verslag van deze middag op stowa.nl.

Modelsimulaties wateroverlast: er valt heel veel te kiezen

04-12-2016

Op dinsdag 22 november 2016 vond in Houten de bijeenkomst Inundatie! Reken maar? plaats. Tijdens de bijeenkomst werd een groot aantal modelinstrumenten toegelicht waarmee de effecten van (extreme) neerslaggebeurtenissen op watersystemen kunnen worden gesimuleerd.

De dag maakte onderdeel uit van een benchmark die STOWA laat uitvoeren. Deze moet duidelijkheid geven over de bruikbaarheid van de instrumenten voor diverse doelen. Eén ding werd duidelijk: er valt heel veel te kiezen. De benchmark is medio 2017 gereed.

>Lees een uitgebreid verslag
>Bekijk alle presentaties op video

Uitgelicht Thema

Saniwijzer
De komende decennia zijn er opnieuw grote investeringen nodig in de riolering en waterzuivering. In veel gevallen zal daarbij gekozen worden voor een soortgelijk systeem dat nu aanwezig is. Maar soms zijn er ook andere mogelijkheden... Lees meer over Saniwijzer

STOWA Digibrief!

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief.
Bedankt voor uw inschrijving.

Hydrotheek

U hebt een watervraag? Vind snel en makkelijk het antwoord in de Hydrotheek, de online publicatie database van STOWA.

STOWA Deltafacts

online!