print

Derde landelijke zoet-zouttweedaagse 'Zout water in relatie tot eten, economie, ecologie en energie'

Terug
Locatie
Contactpersoon
Michelle Talsma
Datum
08-05-2017 tot 09-05-2017
Documenten

Al langere tijd brengen waterbeheerders en onderzoekers de effecten van klimaatverandering in beeld. Met name de afnemende zoetwaterbeschikbaarheid en, daarmee samenhangend, de toenemende verzilting vormen een belangrijke uitdaging voor het (toekomstige) waterbeheer binnen Nederland. Verzilting biedt kansen voor nieuwe vormen van gebruik en natuur, maar brengt ook uitdagingen met zich mee voor bestaand gebruik. Om deze kansen en uitdagingen met elkaar te verkennen, organiseren Rijkswaterstaat, STOWA en Wageningen University & Research een zoet-zouttweedaagse waarin de ontwikkelingen bij de gebruikers van zoet water centraal staan.

Vier thema's

Tijdens deze twee dagen behandelen we vier thema’s: zout water & eten; zout water & economie; zout water & ecologie; zout water & energie. Binnen ieder thema spreken vier inleiders: een inspirator/visionair, een wetenschapper, iemand uit de praktijk en een investeerder. Hierop reflecteert een waterbeheerder. Gezamenlijk gaan we met elkaar in discussie over problemen en kansen die zout en zoet water bieden. De beoogde uitkomst is een beter inzicht in wat we nodig hebben als waterbeheerders om op korte en lange termijn de diverse gebruikers en gebruiksfuncties optimaal te bedienen.

Via het onderstaande aanmeldformulier kunt u zich  aanmelden voor de tweedaagse. Binnen enkele weken vindt u op deze pagina ook het definitieve programma. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat u aan de gehele tweedaagse deelneemt,  Naast de inhoudelijke programma’s gedurende de twee dagen is er op maandagavond 8 mei een avondprogramma. Daarnaast is er ruimte om posters te presenteren om uw ideeën of project te illustreren, hiervoor graag even contact opnemen met de organisatie.

Deze tweedaagse is het vervolg op twee eerdere succesvolle bijeenkomsten in Haamstede (2014) en Texel (2012) waar we met ruim 100 deelnemers intensief de nieuwste kennis en inzichten hebben gedeeld en hebben gediscussieerd over de betekenis hiervan voor zoet-zoutvraagstukken.

Aanmelden

Klik HIER om u aan te melden.

Overnachten en kosten

indien u wilt blijven overnachten, dient u het hotel zelf te boeken. Dit kan door een mail te sturen aan de locatie, info@hoteldewageningscheberg.nl o.v.v. van STOWA. Doet u dit voor 9 april, dan is beschikbaarheid en de afgesproken prijs van 89 euro gegarandeerd. Buiten de kosten van het hotel (89 euro) is deelname gratis. Bij het uitchecken dient u het hotel zelf af te rekenen.

Waar

Hotel de Wageningscheberg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen

Nieuws & Agenda

Agenda archief

2017
Maart
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augustus
Juni
Mei
April
Maart
2015
December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augustus
Juni
Mei
April
Maart
Februari
2011
December
November
Oktober
September
Juli
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Juli
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Juli
Juni
Mei
April
Maart
Februari
2008
November
Oktober
September
Juni
Mei
April
Maart
Februari
2007
December
November
Oktober
September
Juni
April
Maart
Februari
Januari
2006
November
Oktober
September
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Juni
April
Maart
Februari
Januari
2004
December
September
Juni
Mei
Maart
Februari
Januari
2003
December
November
Oktober
test