Kennisfestival Do Facts Matter? Van onderbuik naar onderbouwd

Op donderdag 4 februari 2021 organiseren STOWA en waterschap Drents Overijsselse Delta het hybride kennisfestival ‘Do Facts Matter? Van onderbuik naar onderbouwd’. Het festival wil kennis en inzichten op een andere manier onder de aandacht brengen.

Waterschappen hebben veel kennis in huis. Die kennis wordt steeds belangrijker om de opgaven waar ze voor staan op het gebied van veiligheid, klimaatadaptatie, waterkwaliteit, energie en circulariteit goed uit te kunnen voeren. Maar gebruiken we aanwezige kennis en inzichten wel genoeg als onderbouwing bij besluitvorming, of laten we ons nog al eens leiden door de onderbuik? En hoe komt dat dan? In hoeverre helpen feiten en kennis nu in de daadwerkelijke besluitvorming? Dit vormt de rode draad van het eerste STOWA kennisfestival.   

Wij nodigen alle waterbeheerders graag uit voor dit eerste kennisfestival voor de waterschappen. Als onderzoeker, beleidsmaker of manager heb je regelmatig met het festivalthema te maken. Het programma beloofd veelzijdig te worden. Met plenaire algemene gedeelten en diverse inhoudelijke thema sessies is er voor iedereen wat te kiezen. 

Zet 4 februari 2021 vast in je agenda. Het festival is zowel online als fysiek. Hou de site in de gaten voor het programma en aanmeldmogelijkheden!