Skip to main content Skip to main nav

We hopen je te inspireren en te vermaken met maar liefst acht podcasts, onder meer over droogte, waterveiligheid en waterkwaliteit. Beluister hier alvast de eerste twee podcasts uit deze serie. Nieuwsgierig naar de derde? Die verschijnt op 26 augustus!

Podcast #2: Waterveiligheid: hoe beschermen we Nederland tegen hoogwater?
Nederland ligt onder de zeespiegel en is doorsneden door grote rivieren. Hoe verkleinen we het risico op overstroming tot een acceptabel niveau? Dat is een vraag waar hoogleraar Matthijs Kok (TU Delft), specialist in risicoanalyse en veiligheidsfilosofie meer over vertelt in deze podcast. Aan tafel zit ook Ronald Waterman, specialist in ‘bouwen met de natuur’. Ondanks zijn leeftijd heeft Waterman nog steeds een duidelijke visie op hoe we laaggelegen kustgebieden moeten beschermen tegen hoogwater.

Podcast #1: In gesprek over droogte en klimaatadaptatie met een dijkgraaf en hydroloog
Op dag dag van publicatie van deze podcast (15 juli '21) is Nederland en met name Limburg volop in het nieuws vanwege de vele regenval en overstromingen. Daarmee is Nederland een land van extremen. Want droogte is ook een issue. 

Wat zijn de risico’s van droogte? Hoe blijven we Nederlanders altijd voorzien van drinkwater? En hoe sla je drinkwater op? Tijdens een wandeling langs de Waal gaat podcastmaker Tom Jessen in gesprek met dijkgraaf en tevens hoogleraar gebiedsontwikkeling Co Verdaas. Ook belt hij met hydroloog Perry de Louw.

Vind je deze podcast leuk? Deel hem dan met collega's en relaties!

We waarderen het ook als je onze podcast wil beoordelen via Spotify, Soundcloud of Apple iTunes!