Skip to main content Skip to main nav

STOWA 50 jaar: de Kracht van Kennis!

STOWA bestaat 50 jaar. Deze prachtige mijlpaal willen we graag samen met jou vieren. Dat doen we onder het motto ‘De Kracht van Kennis’. Bekijk hieronder al onze jubileumactiviteiten

Bekijk de activiteiten
Globe

Het regionale waterbeheer nu én in de toekomst: nieuwe uitdagingen, nieuwe kennis, vernieuwende inzichten

Het regionale waterbeheer is in 50 jaar tijd van een rustig kabbelende beek veranderd in een woeste waterstroom. De uitdagingen zijn nog nooit zo groot geweest. En de impact van besluiten is groot. Want klimaatrobuust en adaptief waterbeheer heeft ruimte nodig, maar die ruimte wordt alsmaar schaarser.

Tegelijkertijd willen en kunnen waterschappen een belangrijke bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke opgaven. Denk aan energietransitie, circulariteit, het beperken van CO2-uitstoot. Maar hoe doe je dat? En hoe doe je dat (kosten)effectief?


Samen met universiteiten, kennisinstellingen, adviesbureaus én waterschappers beantwoordt STOWA al 50 jaar deze vragen en vinden we oplossingen die het waterbeheer én de maatschappij verder helpen. Dat blijven we graag nog heel lang met, én voor jou doen. Dat is de Kracht van Kennis!