Skip to main content Skip to main nav

18e Kennisdag Instandhouding Waterkeringen 'Een goede dijk eist kwaliteit'

Na een jaar lang digitaal ontmoeten, ziet het ernaar uit dat we elkaar tijdens de 18e Kennisdag echt in de ogen kunnen kijken en er geen scherm meer tussen zit. Een handdruk lukt misschien nog niet, maar inmiddels hebben velen dat vervangen door een elleboog groet. Kort en goed: we hopen u op 16 september weer in het echt te mogen verwelkomen. Het thema van dit jaar is ‘Een goede dijk eist kwaliteit'. Let op: dit keer niet in Burgers' Zoo, maar in Fort Voordorop, Groenekan.

Aanmelden

Sturen op kwaliteit wordt in het dijkbeheer steeds belangrijker. Zorgplicht speelt hierin een belangrijke rol: aantoonbare, goed onderbouwde kwaliteit is een vereiste. Kwaliteit wordt gezien als een kwalitatief goede dijk, een goed proces om dit te bereiken (aantoonbaar, herhaalbaar, gestandaardiseerd) en met de juiste instrumenten (normeringen, data, informatie).

Grip op de kwaliteit van je kering

Tijdens de kennisdag ervaren jullie hoe kwaliteitszorg, assetmanagement en risicogestuurd beheer en onderhoud met elkaar samengaan. Continue Inzicht van de kering en Zorgplicht zijn twee peilers in het middagprogramma waarmee een kwaliteitsimpuls aan waterveiligheid wordt gegeven. In onze buurlanden hebben ze een eigen kijk op kwaliteit; wat kunnen we van hen leren met betrekking tot onze toekomstige waterveiligheid? Ook aan de impact van plaagsoorten (Bevers etc.) gaan we aandacht besteden.

Op 16 september wisselen we kennis en ervaringen uit, horen inspirerende verhalen en gaan we aan de slag in workshops. Dit jaar wordt de kennisdag georganiseerd in Fort Voordorp in Groenekan. Kom je dit jaar nu het weer kan?

Plenaire deel kennisdag ook online!

Wil je toch liever online aansluiten, dan is dit mogelijk voor het plenaire ochtenddeel. Dit kan je aangegeven op het inschrijfformulier. Online deelname is gratis.

Binnenkort lees je hier nog meer informatie over het thema en de invulling van deze dag.

Kosten

De kosten voor deze dag bedragen:

  • waterschappen: 160 euro
  • vertegenwoordigers van adviesbureaus en bedrijven: 210 euro

Let op, er is dit jaar geen bedrijvenmarkt mogelijk.