Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

All Risk webinarreeks 5. 'Macrostabiliteit: betere parameters, modellen of dijkversterking?'

Dit webinar - dat plaatsvindt in het kader van het programma All Risk - gaat dieper in op het faalmechanisme macrostabiliteit en hoe je je op een kosteneffectieve manier kunt voldoen aan de stabiliteitsopgave.

Binnenwaartse macro-instabiliteit is een belangrijk faalmechanisme die voor een belangrijk deel de kosten van dijkversterkingen bepaalt. Er zijn echter verschillende onzekerheden zoals rond de sterkteparameter die, als niet goed ondervangen, kunnen zorgen voor excessieve kosten. Er zijn verschillende knoppen om aan te draaien om aan de eisen te voldoen: een betere parameterbepaling, betere modellen of daadwerkelijk een dure dijkversterking. In deze webinar gaan we dieper in deze verschillende mogelijkheden. Aan welke knoppen kunnen we het best draaien voor een efficiënte omgang met de stabiliteitsopgave? We zijn benieuwd naar uw mening en ervaring.

> Meer informatie en aanmelden

Wat is All Risk?

Het onderzoeksprogramma All-Risk onderzoekt samen met het Hoogwater Beschermingsprogramma (HWBP) het implementeren van de nieuwe veiligheidsnormering. Het gaat om inzichten waarmee dijkversterking sneller en goedkoper kan worden uitgevoerd, zonder de juridische aspecten en maatschappelijke betrokkenheid uit het oog te verliezen. Dit alles gebeurt in samenwerking met dertig partners waaronder Rijkswaterstaat, zeven waterschappen, provincie Groningen, twee universiteiten, diverse ingenieursbureaus en andere marktpartijen, NGO’s en STOWA.