Bijeenkomst Netwerk Weer & Waterbeheer

Op donderdag 31 oktober vindt de tweede bijeenkomst plaats van het netwerk Weer & Waterbeheer, een initiatief van STOWA en het WIBW (Waterschapshuis). Tijdens deze dag informeren wij u over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van weersvoorspelling en klimaatverandering.

Aanmelden

Tijdens deze dag komen onder meer klimaatverandering en nieuwe neerslagstatistieken aan de orde: wat zijn de laatste inzichten? Hoe gebruik je de informatie, wat kan dat betekenen? Ook zoomen we in op de ontwikkeling van een Internationaal Radarcomposiet van neerslag voor het Nederlandse waterbeheer: welke informatie komt beschikbaar en hoe wordt deze ontsloten? We kijken verder naar de laatste ontwikkelingen bij het KNMI. Tijdens deze dag willen we ook een start maken met het opstellen van een gezamenlijke kennisagenda.

(Ochtend) Programma

  • 09.30 uur        Opening door dagvoorzitter
  • 09.40 uur        Presentatie Nieuwe neerslagstatistieken
  • 10.15 uur        Presentatie Internationaal Radarcomposiet
  • 10.45 uur        Presentatie Space2Rain
  • 12.00 uur        Projectenronde - iedereen in de zaal mag 1 minuut project pitchen 
  • 12.30 uur        Lunch

Binnenkort vindt u op deze pagina meer informatie over het complete programma. U kunt zich via het bovenstaande formulier nu al opgeven voor deze bijeenkomst.

Meer weten over extreme neerslag? Kijk op de website van het KNMI

Aanmelden

LET OP: het ochtendprogramma, inclusief lunch is openbaar. Het middagprogramma is alleen bestemd voor overheden, niet voor commerciële partijen. Houd u hier alstublieft rekening mee. De organisatie zal hierop toezien. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via bovenstaande aanmeldknop.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? > Abonneer u op onze digitale nieuwsbrief.