Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Grasdag 'Is het gras groener bij de buren?'

Het beoordelingsinstrumentarium WBI2017 geeft voorschriften voor het beoordelen van de kwaliteit (sterkte) van de grasbekleding. Je kunt dit vaststellen door een visuele inspectie en het steken van een plag. Deze grassterkte is vaak niet het enige doel op de waterkering, biodiversiteit wordt steeds belangrijker en gelukkig gaat dat vaak prima samen met een sterke zode. Hoe bepaal je de grasmatkwaliteit voor zowel sterkte als biodiversiteit? Daar draait het om op deze vernieuwde Grasdag.

Wil je meekijken zie dan de blog van Oscar van Dam.

Tijdens de grasdag van de STOWA gaan we aan de slag met de beoordeling van zowel de sterkte van de grasbekleding als met biodiversiteit. We beginnen ’s morgens met een blokje theorie. Daarna gaan we de dijk op om de kwaliteit in de praktijk vast te stellen. Dit alles onder leiding van twee deskundigen: André van Hoven (Deltares) en Cyril Liebrand (EurEco).

De dag is bedoeld voor de dijkbeheerder èn voor de collega’s die de beoordeling uitvoeren. Bezoek deze dag samen! De grasdagen organiseren we in het najaar en de winter om zo de beoordeling van de grasmat onder de beste omstandigheden uit te voeren.

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Meer informatie over handreiking grasbekleding

Programma

  •     08.45 uur ontvangst met koffie
  •     09.00 uur welkom en inleiding door André van Hoven en Cyril Liebrand
  •     10.45-15.30 uur Veldwerk  (lunchpakket wordt verstrekt)
  •     15.30 uur Terugrit naar locatie, evaluatie en drankje
  •     16.00 uur Einde