Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2020, online editie. Thema: droogte

De Kennisdag Inspectie Waterkeringen vindt dit jaar plaats in digitale vorm, opgeknipt in vijf delen: een algemeen deel en vier themadelen. Het derde themadeel vindt plaats op donderdagmiddag 29 oktober. Het thema is 'droogte'.

> De aanmelding is helaas gesloten.

Het was ten tijde van de voorbereiding van deze workshop al aardig droog in Nederland. Niet eerder hadden we zo vroeg in het jaar zulke hoge neerslagtekorten. Maar pas als we deze online workshop gaan geven, eind oktober, zullen we weten hoe de droogte zich in 2020 heeft ontwikkeld en welke gevolgen dat heeft gehad. Ook als het alsnog een volledig verregende zomer gaat worden, hebben we genoeg te delen met elkaar.

Hoe heeft de implementatie van de aanbevelingen beleidstafel Droogte ons geholpen? Heeft de
'Evaluatie droge zomer 2018 waterkeringen' (STOWA 2019-10) geleid tot ander beheer? Hebben we nieuwe inzichten over de effecten van droogte op de verdroging van (daling freatische lijn) in onze waterkeringen. Zullen deze inzichten leiden tot andere en misschien meer innovatieve inspectiestrategie├źn? Kortom een interessante workshop waarin we vooral het gesprek met elkaar aan zullen gaan

Bart Vonk nodigt je uit voor deelanme aan deze online workshop over droogte en waterkeringen