Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2020, online editie. Thema: plaagsoorten/probleemkruiden

De Kennisdag Inspectie Waterkeringen vindt dit jaar plaats in digitale vorm, opgeknipt in vijf delen: een algemeen deel en vier themadelen. Het eerste themadeel vindt plaats op donderdagmiddag 10 september a.s. Thema: plaagsoorten/probleemkruiden. Foto: detail Japanse Duizendknoop.

Let op: de aanmelding is gesloten.

Als dijkbeheerders zie je graag een groene dijk, met wuivend gras of een groene dijk met witte wollige schaapjes erop of een dijk met veel bloeiende grassen en kruiden. Deze wensbeelden worden mogelijk bedreigd door probleemsoorten. Door de droogte krijgen sommige probleemsoorten op de dijken meer kans zich te verspreiden. Er komen meer kale plekken in de grasmat waar onder andere zuring en distels van kunnen profiteren en als je ze eenmaal hebt, hoe kom je er dan weer vanaf?

Heb jij last van probleemsoorten, of weet je hoe je ze kunt bestrijden, sluit dan aan op 10 september bij de workshop over plaagsoorten: probleemkruiden. 

Suzanne Lommen van de Universiteit Leiden geeft tijdens dit online evenement ook een korte presentatie over (een pilot met) biologische bestrijding van de Japanse Duizendknoop met de Japanse vlo en een bladschimmel.

Peter Boone nodigt je uit voor deze workshop over probleemkruiden op dijken