Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2020, online editie. Thema: risicogestuurd beheer en onderhoud

De Kennisdag Inspectie Waterkeringen vindt dit jaar plaats in digitale vorm, opgeknipt in vijf delen: een algemeen deel en vier themadelen. Het vierde en laatste themadeel vindt plaats op donderdagmiddag 19 november. Het thema is 'risicogestuurd beheer en onderhoud'.

> De inschrijving voor deze dag is gesloten.

De Digigids: welke dijkinspecteur is er niet groot mee geworden! En in de begin dagen van het Professionaliseren van Inspecties waren daar ineens ook de eerste inspectie-applicaties. De Digigids in de inspectie-applicatie was een mooi stel. Het ondersteunt de inspecteur en de beheerder voor het eenduidig waarnemen, gestructureerd diagnosticeren, berekend diagnosticeren en onderbouwd uitvoeren. Of toch niet?

In 2018 verscheen de handreiking Risicogestuurd beheer en onderhoud van keringen, met daarin een voorstel om de diagnose en prognose om geprioriteerd te kunnen uitvoeren. En daarvoor is een andere manier van het registreren van inspecties nodig: de NEN2767 conditiemeting. Het afgelopen half jaar heeft een expertgroep intensief het beheerobject Dijk voor de NEN2767 uitgewerkt. In de workshop krijgen jullie de resultaten te zien, ga je er zelf mee aan de slag en ervaar je hoe je dat kunt inzetten voor risicogestuurd beheer en onderhoud.