Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2021. Online workshop 'Sterkte grasbekleding'

Ook dit jaar zal de Kennisdag Inspectie Waterkeringen online én op verschillende data plaatsvinden. We starten de kennisdag met een aantal digitale, interactieve workshops. Als de omstandigheden het toelaten, hopen we in september een fysiek evenement te organiseren. Tijdens het tweede webinar van de Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2021 gaan we het hebben over de sterkte van grasbekleding.

Als dijkbeheerder zie je graag een groene dijk, met een stevige en gezonde vegetatie. Kale of open plekken in de grasbekleding zijn uit den boze, een ware nachtmerrie voor elke dijkbeheerder. Helaas komen ze geregeld voor. Hoe staat het met de sterkte van grasbekleding en hoe zorg je dat jouw grasbekleding stevig en gezond blijft? Daar gaan we ons tijdens het tweede webinar van de Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2021 in verdiepen. 

Tijdens deze workshop kijken we naar de sterkte van de graszode. We nemen de wintersituatie als uitgangspunt en brengen in beeld hoe de dijken erbij staan vroeg in het jaar. We zullen op locatie verschillende plaggen steken, gaan met beheerders de dijk op en geven meer uitleg over soortenrijke grasmatten. 

Daarnaast blikken we vooruit op nieuwe ontwikkelingen als Beoordelingsintrumentarium (BOI), Gras op zand en Future Dikes. Als kers op de taart organiseren we aansluitend een Q&A sessie met twee experts in ons vakgebied, Andre van Hoven en Cyril Liebrands

Wil je de opname terugkijken is dat mogelijk via ons STOWA You Tube Kanaal