Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Instandhouding Waterkeringen #19 (2022) 'Beheer en onderhoud in turbulente tijden'

Na een lange tijd van digitale bijeenkomsten lijkt het er op dat we op 30 juni eindelijk weer een fysieke kennisdag kunnen houden. Dit jaar is het thema 'Beheer en onderhoud in turbulente tijden'. Door klimaatverandering stellen weersextremen waterkeringen steeds vaker extra op de proef. Mede hierdoor is het erg belangrijk het beheer en onderhoud dijken en kaden op orde te hebben. De hele dag staat in het teken van de vraag hoe je dit op de juiste en meest efficiënte manier kunt doen.

De kennisdag terugkijken? Dat kan via deze link.
 

Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal inhoudelijke presentaties waarin we dieper ingaan op uiteenlopende actuele onderwerpen. We starten met assetmanagement, beheer en onderhoud. Hoe kijkt Rijkswaterstaat hiernaar? Vervolgens worden de lessen die we leerden in het Living Lab Hedwige- Prosperpolder, gepresenteerd: van erosiebestendigheid tot de invloed van dieren in de dijk. Daarna blikken we met het waterschap terug op het hoogwater in Limburg en hoe de gebeurtenissen hun kijk op assetmanagement hebben beïnvloed. Ten slotte: het gaat niet alleen om kennis, maar ook om kennissen: wie is wie in waterveiligheid land en waar vind ik de juiste persoon? De nieuwe kennisatlas kan daarbij helpen.

Het tweede deel van het ochtendprogramma staat in het teken van de toekomst: de toekomst van PIW en de nieuwe generatie. We vragen hierbij actief naar jullie input.

Na het ochtendprogramma kun je genieten van een heerlijke lunch en een kijkje nemen op de bedrijvenmarkt. ’s Middags vinden er diverse interactieve workshops plaats, onderverdeeld in zes thema’s. Tijdens de workshops besteden we onder meer aandacht aan risicogestuurd beheer, faalmechanismes vanuit de optiek van young professionals, bekledingen, continu inzicht, de zorgplicht en de nieuwe generatie. De onderwerpen van elke lezing vind je terug in het programmaboekje.

Tijdens de kennisdag wisselen we als vanouds kennis en ervaringen uit, kun je luisteren naar inspirerende verhalen en gaan we aan de slag in uiteenlopende workshops. Na deze dag ben je weer op de hoogte van de nieuwste kennis, inzichten, kunde en technologie. En heb je natuurlijk alle tijd gehad om je contacten met andere waterkeringbeheerders aan te halen. Het wordt als vanouds een afwisselende en inspirerende dag voor iedereen die werkt aan waterveiligheid. We kijken er naar uit iedereen weer live te zien!

Kosten

  • De kosten voor medewerkers van Rijkswaterstaat, worden door Rijkswaterstaat op zich genomen. Zij hoeven zelf niets te betalen.
  • € 160 voor medewerkers van waterschappen & provincies
  • € 210 voor medewerkers van overige bedrijven
  • € 750 voor een bedrijvenstand, kijk op www.stowa.nl/kennisdagbedrijven2022

Meer informatie of vragen?

De Kennisdag en de workshops zijn een initiatief van STOWA en Rijkswaterstaat. Heb je vragen of wil je last minute aanmelden bel dan met Jet Gerssen 06-13066895

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten rondom de instandhouding van waterkeringen!
> Meld je aan voor de speciale PIW-nieuwsbrief