Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Instandhouding Waterkeringen #20 (2023), 'Een dijk van een Generatie'

Op donderdag 29 juni 2023 vindt in Burgers’ Zoo de PIW-kennisdag plaats. We blikken terug op en we kijken vooruit naar het onderzoek en de instandhouding van onze waterkeringen. Dit alles met speciale aandacht voor zowel de ‘jonge’ als de ‘ervaren’ waterkeringbeheerder. Tijdens deze 20ste kennisdag nemen we ook afscheid van Ludolph Wentholt als programmamanager waterveiligheid bij STOWA.

Aanmelden

Wat kun je verwachten? Verbinding tussen verleden en toekomst. Een terugblik op werken aan waterkeringen: 30 jaar bij STOWA en al ruim 225 jaar bij RWS. En een vooruitblik met jonge waterkeringbeheerders op de uitdagingen van de toekomst. Wat nemen we mee uit het verleden en wat kunnen of moeten we wellicht anders doen in de toekomst?

Het programma is anders van opzet dan voorgaande jaren. Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties en interactieve sessies en een bijzondere gastspreker uit de Verenigde Staten met een geheel eigen kijk op het waterbeheer in Nederland (Nederlands gesproken!)

Het tussenprogramma bestaat uit 2 rondes parallelle workshops waarin je, zoals je gewend bent, wordt bijgepraat op de laatste ontwikkelingen rondom de PIW-thema’s Zorgplicht, Calamiteitenmanagement, Grasbekledingen, Klimaatverandering, Graverij en De Digital Dijk.

Wat anders en bijzonder is dit jaar: het afscheidssymposium voor Ludolph Wentholt die na ruim 30 jaar werken bij STOWA deze zomer met pensioen gaat.

Uiteraard kan je weer genieten van een heerlijke lunch verzorgd door Burgers’ Zoo.  Mocht je nog verdere dieetwensen hebben, dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier.

Tot slot: evenals eerdere jaren kunnen de deelnemers weer een vroege-vogelwandeling maken door Burgers' Zoo, onder leiding van een van de medewerkers van de dierentuin. Je kunt je hiervoor opgeven op het aanmeldformulier. Aanvang: 08.00 uur.

Het wordt een afwisselende en inspirerende dag voor iedereen die werkt aan waterveiligheid. Dus ook voor jou! We kijken uit naar je komst.

Bedrijvenmarkt

Tussen de presentaties door is er weer een bedrijvenmarkt aanwezig en is er volop gelegenheid tot netwerken en (on)verwachte ontmoetingen. > Meer informatie en aanmelden voor de bedrijvenmarkt

Kosten

Zoals voorgaande edities hebben we de kosten zo laag mogelijk gehouden:

  • € 0 voor medewerkers Rijkswaterstaat. De kosten voor medewerkers van Rijkswaterstaat, worden door Rijkswaterstaat op zich genomen.
  • € 25 voor studenten
  • € 170 voor medewerkers van waterschappen, provincies & kennisinstellingen
  • € 230 voor medewerkers van bedrijven (advies- en ingenieursbureaus)
  • € 850 voor een bedrijvenstand (inclusief 2 toegangsbewijzen), kijk op www.stowa.nl/kennisdagbedrijven2023

Programma

Het exacte programma volgt binnenkort.

Meer informatie

Meer informatie of vragen? De Kennisdag en de workshops zijn een initiatief van STOWA en Rijkswaterstaat. Vragen? Stuur een e-mail aan gerssen@stowa.nl.

28 juni: Kennisdag Graverij in Waterkeringen

Op woensdag 28 juni, de dag voor de PIW-kennisdag, houden wij de Kennisdag Graverij in Waterkeringen, ook in Burgers' Zoo. Ook daar ben je van harte welkom > Meer informatie en aanmelden