Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Instandhouding Waterkeringen #20 (2023), 'Een dijk van een Generatie'

Op donderdag 29 juni 2023 vindt in Burgers’ Zoo de PIW-kennisdag plaats. We blikken terug op en we kijken vooruit naar het onderzoek en de instandhouding van onze waterkeringen. Dit alles met speciale aandacht voor zowel de ‘jonge’ als de ‘ervaren’ waterkeringbeheerder. Tijdens deze 20ste kennisdag nemen we ook afscheid van Ludolph Wentholt als programmamanager waterveiligheid bij STOWA.

Wat kun je verwachten? Verbinding tussen verleden en toekomst. Een terugblik op werken aan waterkeringen: 30 jaar bij STOWA en al ruim 225 jaar bij RWS. En een vooruitblik met jonge waterkeringbeheerders op de uitdagingen van de toekomst. Wat nemen we mee uit het verleden en wat kunnen of moeten we wellicht anders doen in de toekomst?

Het programma is anders van opzet dan voorgaande jaren. Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties en interactieve sessies en een bijzondere gastspreker uit de Verenigde Staten met een geheel eigen kijk op het waterbeheer in Nederland (Nederlands gesproken!) Het tussenprogramma bestaat uit 2 rondes parallelle workshops waarin je, zoals je gewend bent, wordt bijgepraat op de laatste ontwikkelingen rondom de PIW-thema’s Zorgplicht, Calamiteitenmanagement, Grasbekledingen, Klimaatverandering, Graverij en De Digital Dijk.

> Bekijk de presentaties van deze dag op video