Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Professionaliseren Instandhouding Waterkeringen #21 'Dijkbeheer onder veranderende omstandigheden'

Op donderdag 11 april 2024 vindt in Burgers’ Zoo de 21ste PIW-kennisdag plaats. Het thema van dit jaar is ‘Dijkbeheer onder veranderende omstandigheden’. We kijken hoe het klimaat, landschap en daarmee ook de dijken in ons land zich ontwikkelen. We zijn een mooi programma aan het samenstellen, zowel voor de jonge als de ervaren waterkeringbeheerder. Tijdens de dag is er ook een speciale bedrijvenmarkt.

Klimaatverandering is en blijft een belangrijk issue. Uit een recentelijk verschenen rapport van de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Deltacommissaris blijkt dat Nederland tot wel drie meter zeespiegelstijging aankan. Daarnaast vonden er dit jaar overstromingen plaats in west België en noordwest Frankrijk en in 2021 hevige overstromingen in Duitsland en België. Hoe gaan we hiermee om in het huidig beheer? Welke belangrijke beslissingen moeten gemaakt worden voor de toekomst? Wat is de impact op de dijk en zijn omgeving? Kortom, hoe ontwikkelen de dijk en waterveiligheid zich in de komende decennia? 

Kosten

Zoals vorig jaar is deelname aan de Kennisdag wederom kosteloos voor alle reguliere deelnemers! Er is wel een maximumaantal deelnemers dat we kunnen ontvangen. Wees er daarom snel bij en meld je aan! Een week van te voren ontvang je het toegangsbewijs.

Meer informatie en aanmelden

Ga voor alle informatie en aanmeldingen, ook voor de bedrijvenmarkt, naar onze speciale kennisdag-website: www.kennisdagwaterkeringen.nl