Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Zoetwater 2024

De Kennisdag Zoetwater vindt dit jaar plaats op maandag 7 oktober. De dag draait om het delen van kennis over de vraag: hoe zorgen we ervoor dat er genoeg water is in Nederland, nu en in de toekomst?

We beginnen de kennisdag met aandacht voor de landelijke knelpuntenanalyse. Die is dan vers van de pers en gebaseerd op de nieuwe Deltascenario’s. Duidelijk is al dat de zoetwateropgave steeds groter zal worden richting 2050 en 2100. De knelpuntenanalyse maakt concreet waar, wanneer en in welke mate er een tekort aan water te verwachten is.

Er is in de toekomst meer nodig dan een optimaal functionerend watersysteem. Bij het inrichten van de ruimte en bij het landgebruik moeten we rekening houden met afnemende beschikbaarheid van zoetwater en toenemende verzilting. We zoomen in op diverse onderzoeken tijdens informatieve en interactieve sessies. Praat mee!

Noteer de datum alvast in je agenda. Het volledige programma is begin van de zomer bekend en dan opent ook de inschrijving. Wil je de uitnodiging ontvangen? Laat dan via een formulier (opent in nieuw venster) (verwijst naar een andere website) je gegevens achter.

De kennisdag is een initiatief van het Deltaprogramma Zoetwater in samenwerking met STOWA.