Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Leermodule Klimaatadaptatie#AFGELAST

Het maximum aantal deelnemers voor deze leermodule is bereikt. Mocht u alsnog interesse hebben, kunt u mailen naar info@samenklimaatbestendig.nl, dan houden we u op de hoogte van eventuele vervolgmodules.

Hoe geef je - namens het waterschap – de samenwerking met gemeenten vorm? Hoe vertaal je de laatste ontwikkelingen in klimaatadaptatieland naar een passende samenwerking? Hoe effectief ben ik in de rol die ik daarbinnen kies? Welke resultaten boeken we? Hoe maken we die zodanig inzichtelijk dat anderen daarvan kunnen leren? Wat kan ik van anderen leren?

Het doel
Het doel van de leermodule is om inzicht te krijgen hoe waterschappen optimaal gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring over samenwerking met gemeenten binnen het thema klimaatadaptie. Zodat je niet alleen geïnspireerd raakt, maar ook effectief aan de slag kunt met de lessen van collega-waterschappers.

Voor wie?
Alle waterschappers die met gemeenten samenwerken aan klimaatadaptie. Denk daarbij aan: programmamanagers klimaatadaptie, adviseurs stedelijk water & afvalwaterketen, watertoetsers.

Wat gaan we doen?
Tijdens een interactief programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • hoe geven de verschillende waterschappen invulling aan de samenwerking met gemeenten;
  • de impact van de verschillende samenwerkingsstrategieën en rollen in de praktijk en wat anderen daarvan kunnen leren;
  • hoe kunnen we in de toekomst van én met elkaar kunnen blijven leren.

Begeleiding
Maarten Verkerk (Samen Klimaatbestendig) & Maaike Glimmerveen (Savant Learning Partners)