Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

NKB Webinar implementatie KIWA-richtlijn en uitvoering waterinfiltratiesystemen

Op 7 februari ben je van harte welkom om deel te nemen aan het webinar waarin we ervaringen en inzichten delen rond de implementatie van de KIWA-richtlijn voor de aanleg van waterinfiltratiesystemen.

In het voorjaar van 2021 is de nieuwe KIWA-richtlijn voor de aanleg van waterinfiltratiesystemen verschenen. De richtlijn kan gebruikt worden bij het opstellen van drainageplannen en bij aanbestedingen. Ook kunnen bedrijven zich op basis van deze richtlijn certificeren voor de aanleg van waterinfiltratiesystemen in veenweidengebieden. Het beoogde doel is om hiermee te bewerkstelligen dat de infiltratiesystemen die aangelegd worden langdurig en goed functioneren.

In mei 2021 werd de nieuwe KIWA-richtlijn inhoudelijk besproken in het webinar Nieuwe KIWA-richtlijn aanleg van waterinfiltratiesystemen. Hoe gaat het sindsdien met de implementatie van de richtlijn? Waar lopen draineurs, projectleiders, beleidsmakers, agrarische collectieven en overige betrokkenen en belangstellenden tegenaan bij de uitvoering van waterinfiltratiesystemen volgens de richtlijn? Daarover gaan we in gesprek in het webinar Implementatie KIWA-richtlijn en uitvoering waterinfiltratiesystemen op 7 februari van 9.30 - 11.00 uur. Met verschillende betrokkenen gaan we in op de factoren die van belang zijn voor het opstellen van een ontwerp drainageplan en voor een correcte aanleg.

Vragen? Stuur ze in! We nodigen u van harte uit om uw vragen en praktijkcases alvast door te geven via info@kennisprogrammabodemdaling.nl. Graag vóór 15 januari 2022, dan kunnen wij er in het programma op ingaan.
U kunt bijvoorbeeld praktijkcases insturen, zoals:

  • Wie heeft de richtlijn al geïmplementeerd of is van plan dit op korte termijn te doen?
  • Tegen welke vragen loopt u aan bij dit proces? Of vragen op het gebied van uitvoering zoals bijvoorbeeld:
  • Wie is in de praktijk al gestart met het maken van een ontwerpplan volgens de richtlijn en waar liep je tegenaan?
  • Welke vragen zijn er vanuit de praktijk als het gaat om aanleg en beheer van waterinfiltratiesystemen?

Aanmelden

Aanmelden voor dit webinar kan via info@kennisprogrammabodemdaling.nl

Foto overzicht: aanleg waterinfiltratiesysteem veenweiden. Copyright: Hoogwaterboerderij.