Studiedag Professioneel Persleidingenbeheer

Hebt u de prestaties, risico's en kosten van persleidingen voldoende in beeld? Kom voor de antwoorden naar de studiedag Professioneel Persleidingenbeheer, op dinsdag 19 maart 2019. De organisatie van de dag is in handen van de VvZb Werkgroep Persleidingen samen met Stichting RIONED en STOWA.

De studiedag gaat met name in op de constructieve conditie van de persleidingen die als slagaders het door de riolering ingezamelde afvalwater transporteren naar de zuivering. Hoe pakt u het aan om inzicht te krijgen in de lange termijn vervangingsbehoefte? Welke inspectietechnieken brengen de risico’s in beeld en hoe lang voldoet een leiding nog aan de gestelde prestaties?

Ondanks miljarden aan vervangingswaarde is de actuele conditie van persleidingen nog maar beperkt in beeld. In 2018 startten STOWA en Stichting RIONED daarom het innovatieprogramma Professioneel Persleidingbeheer. Tijdens de studiedag presenteren de actief betrokkenen de tussenresultaten en halen zij het net op voor verdere kennisvragen.

Het interactieve programma volgt de ontwikkelde bouwstenen voor risicogestuurd beheer. Zowel methoden en technieken als praktijkvoorbeelden komen aan bod. Verdiepende inleidingen, korte pitches en praktijkcases wisselen elkaar af met tijd voor discussie en vragen zodat we veel van elkaar kunnen leren.

> MEER INFORMATIE EN AANMELDEN