Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Studiedag Professioneel Persleidingenbeheer

Stichting RIONED, STOWA en Waternet organiseren een speciale studiedag over het beheer van Afvalwatertransportleidingen.

Aanmelden

Afvalwaterpersleidingen zijn de verbindende slagaders tussen het vrijvervalstelsel en de zuiveringsinstallaties. Een incident, zoals een persleidingbreuk bij een waterkering, verstoort niet alleen het primaire proces maar heeft ook potentieel ernstige gevolgen voor de omgeving. De verwachting is dat de faalkans door verdere veroudering zal oplopen, alleen is niet duidelijk wanneer en hoe snel. Maar de tijd begint te dringen, omdat veel leidingen hun ontwerplevensduur naderen.

Om als beheerder in control te komen en blijven, is beter inzicht nodig in de grootte en locaties van de risico’s. STOWA en Stichting RIONED werken daarom samen met beheerders, universiteiten en markpartijen in een reeks samenhangende projecten om het persleidingenbeheer verder te professionaliseren. Tijdens de studiedag hoort u de resultaten uit deze projecten en leert u van de praktijkervaringen van collega persleidingbeheerders.

De studiedag biedt een afwisselend programma met veel voorbeelden vanuit de dagelijkse praktijk. Aan de orde komen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Gegevensdefinities voor eenduidige vastlegging van het areaal, incidenten en inspecties
  • Toepassing van de tool voor minimaal benodigde wanddikte
  • Acceptabele lekverliezen afhankelijk van het risico voor de omgeving
  • Technieken voor inspectie: tips en trucs uit de praktijk
  • Methodiek voor risicogestuurde vervangingsplanning
  • Casestudies uit proeftuinen

Deelname is gratis, maar we maken wel kosten. Bij verhindering ontvangen we dan ook graag een afmelding van u. Dat kan via stowa@stowa.nl.