Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Waterinnovatiefestival 2024

Donderdag 1 februari is het feestelijke Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Iedereen die aan water werkt is welkom: van dijkwerker tot procestechnoloog en van ICT’er tot bestuurder. Naast de uitreiking van de Waterinnovatieprijs staan inspirerende sprekers en presentaties op het programma. En natuurlijk is er veel mogelijkheid tot netwerken en leren van waterpartners en waterprojecten. De aanmelding voor het Waterinnovatiefestival is geopend. Aanmelden kan tot kan tot 25 januari.

Donderdag 1 februari is het feestelijke Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Iedereen die aan water werkt is welkom: van dijkwerker tot procestechnoloog en van ICT’er tot bestuurder. Naast de uitreiking van de Waterinnovatieprijs staan inspirerende sprekers en presentaties op het programma. En natuurlijk is er veel mogelijkheid tot netwerken en leren van waterpartners en waterprojecten. Aanmelden voor het Waterinnovatiefestival kan tot 25 januari via onderstaande link.

Het thema dit jaar is ‘Van een regionale briljant naar het hele land’, ofwel: hoe schaal je innovaties succesvol op? Om die vraag te beantwoorden, delen de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2021 hun ontwikkeling en ervaringen van de afgelopen jaren. Daarnaast zijn er diverse deelsessies over innovaties in de waterbranche. Traditioneel is ook de feestelijke uitreiking van de Waterinnovatieprijs 2024 tijdens het festival. 60 innovaties maken kans op deze prestigieuze prijs!

Het Brunel Solar Team van ambitieuze TU Delft-studenten geeft een presentatie over de auto op zonne-energie die zij bouwen. Ze laten daarmee zien hoe jonge mensen met diverse achtergronden en expertises supersnel innoveren. Spreker Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam, vertelt vervolgens hoe data, analytics en kunstmatige intelligentie (water)innovaties verder kunnen helpen.

Tot slot is er een plenair gesprek met dijkgraaf Luzette Kroon over het belang van innovatie voor waterschappen en wordt The Big Water Hack gepresenteerd.

> Bekijk hier het volledige programma