Skip to main content Skip to main nav

Waterstaatserfgoeddag

Op donderdag 14 april 2022 organiseert de Nederlandse Gemalenstichting samen met de Stichting Historische Sluizen en stuwen en STOWA een bijzonder symposium. Tijdens het symposium gaan we in op het belang van het historisch erfgoed en de betrokkenheid van waterschappen hierbij. Een belangrijke vraag die aan de orde komt, is: hoe kan historisch erfgoed invulling geven aan de huidige waterveiligheid? Daarnaast laten verschillende waterschappen zien hoe ze omgaan met het historisch erfgoed.

Aanmelden

Het symposium is bestemd voor iedereen die als bestuurder of vakdeskundige betrokken is bij het watersysteembeheer: vertegenwoordigers van Rijk, provincies, waterschappen, gemeenten, belangenverenigingen en stichtingen. Met name studenten die geïnteresseerd zijn in waterbeheer of hierin later werkzaam willen worden, zijn van harte welkom op deze dag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robin Biemans.

Aanmelden
Aan de dag zijn geen kosten verbonden maar er worden wel kosten gemaakt. Bent u aangemeld maar verhinderd, stuur dan een bericht naar Petra Angelone

In aanloop naar het symposium plaatsen we meer informatie over het programma. Hou de website in de gaten of abonneer u, nog eenvoudiger, op onze digitale nieuwsbrief. Dan blijft u automatisch op de hoogte van deze en andere komende evenementen.

Tien gouden regels
De Nederlandse Gemalenstichting en de Stichting Historische Sluizen en stuwen hebben samen de tien gouden regels opgesteld bij het behouden en herbestemmen van waterstaatserfgoed. Die hier hieronder kunt downloaden.