Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Webinar CoP Beken en Rivieren, 'Overstromingsvlaktes'

De CoP Beken en Rivieren organiseert in 2021 een aantal webinars over diverse onderwerpen. Dit webinar, dat wordt georganiseerd samen met het Kennisnetwerk OBN, over natte overstromingsvlaktes is de derde in een reeks over infiltratie en waterconservering in beekdallandschappen.

Natte overstromingsvlakten kwamen van oorsprong op grote schaal voor in het Nederlandse rivierengebied. Deze vlaktes staan (bijna) jaarlijks in voorjaar en vroege zomer enkele weken tot maanden onder water. Ze spelen een belangrijke rol in het voedselweb van het rivierengebied en kennen een karakteristieke gemeenschap van aangepaste diersoorten.

Dit webinar gaat in op de rol van de overstromingsvlakte in het (natuurlijke) rivierecosysteem en de hydrologische en morfologische kenmerken van natte overstromingsvlakten die het ecologisch functioneren bepalen. Op basis hiervan is een kansenkaart gemaakt van waar in Nederland herstel of ontwikkeling van overstromingsvlakten realistisch is.

Spreker: Marijn Nijssen (Stichting Bargerveen)

Bekijk voor meer informatie alvast het OBN-rapport Natte overstromingsvlakten in het rivierengebied: ecologisch functioneren en ontwikkel kansen

Wil je het webinar terug kijken? STOWA YouTube

Wil je op de hoogte gehouden worden van CoP, stuur dan een mail naar stowa@stowa.nl ovv CoP Beken en Rivieren