Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Webinar ‘Een Waterenergieplan: als onderdeel van het transitiebeleid’

Op donderdag 20 april 2023 organiseert het Netwerk Aquathermie, in samenwerking met netwerkpartij Deltares, de Universiteit Utrecht en drinkwaterbedrijf Waternet, een webinar over het Waterenergieplan. STOWA is lid van het netwerk.

Een waterenergieplan zou een instrument kunnen zijn waarmee de verwachte opschaling van aquathermie gereguleerd kan worden. Het is een ruimtelijk plan, waarin gemeenten en waterschappen de locaties en omvang van de warmtewinningen (koudelozingen) in een gebied vantevoren bepalen. In het webinar laten we aan de hand van cases zien hoe een waterenergieplan ontwikkeld kan worden en wat daarvoor nodig is. We bediscussiëren wat dat zou betekenen voor het beleid rondom aquathermie. Hoe kunnen we die balans vinden tussen het energietransitie doel en het natuur- en waterkwaliteitsdoel? En hoe zou het waterenergieplan onderdeel kunnen worden van de volgende fase in de warmtetransitie, waarin gemeenten hun transitiebeleid nader uitwerken?

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Opening door Henk Looijen NAT
  • Toelichting op het instrument van het Waterenergieplan door Rutger van der Brugge Deltares
  • Praktijkervaring van Jan Olsman Waternet
  • In gesprek over de beleidsimplicaties en juridische aspecten met Anoeska Buijze Universiteit Utrecht

Inschrijven

Ben jij nieuwsgierig naar het instrument van het Waterenergieplan en hoe het in jouw transitiebeleid een rol kan spelen? Schrijf je dan nu in voor het webinar via dit inschrijfformulier.