Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Webinar kruidenrijke dijken voor biodiversiteit en waterveiligheid

Op 15 februari ben je van harte welkom om deel te nemen aan een online webinar over de betekenis van kruidenrijke dijken voor biodiversiteit en waterveiligheid. aanstaan

Uit onderzoek blijkt dat dijken met een rijk gras- en kruidenmengsel niet alleen een positieve uitwerking hebben op de biodiversiteit, maar ook op de waterveiligheid! Een mooi voorbeeld hiervan is de Afsluitdijk, die momenteel wordt versterkt. De nieuwe dijk wordt ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel van maar liefst 19 soorten.

Ben jij ook benieuwd naar de diverse onderzoeken op het gebied van kruidenrijke vegetatie in relatie tot erosiebestendigheid van dijken? En heb je hier vragen over die je graag aan de hoogleraren, onderzoeker of promovendus wil stellen? Meld je dan aan voor dit webinar. 

Programma

Onder begeleiding van Sophie Lauwaars (Rijkswaterstaat) en Dennis Wansink (Bureau Waardenburg/Bouwconsortium Levvel) wordt het webinar gehouden. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Tijdens dit webinar vertelen deskundigen meer over het belang van kruidenrijke dijken. Dit zijn:

  • Joop Schaminée, Hoogleraar vegetatiekunde Wageningen University & Research’ en Radboud Universiteit,
  • Hans de Kroon, Hoogleraar planenecologie Radboud Universiteit
  • Nils van Rooijen. Onderzoeker vegetatie Wageningen University & Research
  • Constant Swinkels, Promovendus planten-insecten interacties Radboud Universiteit

Aanmelden

Aanmelden kan tot donderdag 10 februari via deze link. De inloggegevens voor de online deelname worden tijdig naar je verzonden. We kijken uit naar je komst.

De Afsluitdijk

Rijkswaterstaat werkt aan de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk. Zodat Nederland ook de toekomst beschermd is tegen hoogwater. Bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) voert deze werkzaamheden in opdracht van Rijkswaterstaat uit.