Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Werken met SFT2. Workshop voor drinkwaterprofessionals en waterbeheerders

Op dinsdag 31 mei vindt een speciale workshop plaats rond de vernieuwde Sleutelfactor Toxiciteit: SFT2. U kunt hier na een introductie hands-on oefenen met de beschikbare kennis en applicaties aan de hand van een ‘Serious Game’. In het fictieve plaatsje ‘Warne’ zijn al tijden problemen met de waterkwaliteit. Er is massale vissterfte, de oorzaak is mysterieus. Kunt u erachter komen wat de oorzaak is, en hoe dit opgelost kan worden? Met beperkt budget kunt u metingen of advies inkopen. Verstandig kiezen is belangrijk.

De workshop is bedoeld voor professionele waterbeheerders en drinkwateronderzoekers die in de praktijk te maken hebben met metingen en vragen of afwegingen rond waterkwaliteit. Het programma biedt ook ruimte om eigen praktijkgevallen te bespreken met het kernteam. Een aantal daarvan werkt nu al met de eerste Sleutelfactor Toxiciteit. Onlangs is die vervangen door de tweede Sleutelfactor Toxiciteit: SFT2. De workshop is kosteloos.

Ten opzichte van de eerste Sleutelfactor Toxiciteit biedt de tweede sleutelfactor een hoop extra instrumenten en informatie. In het bijzonder de DPSIR-benadering. Deze biedt professionals die vanuit verschillende perspectieve en rollen met waterkwaliteit bezig zijn, de mogelijkheid integrale afwegingen te maken en maatregelen te nemen. 

Workshop

Om uit de tweede Sleutelfactor Toxiciteit te halen wat erin zit, geven de kernteamleden Toxiciteit van KIWK een workshop, waarin de verschillende facetten van SFT2 aan bod komen. Dat gebeurt aan de hand van een praktische casus. Het programma biedt ook ruimte om eigen praktijkgevallen te bespreken met het kernteam. De workshop is kosteloos.   

Belangrijk!

  • Voor deze workshop is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max 30). Geef je dus snel op!
  • Om de case study op te kunnen lossen heb je een eigen laptop nodig. Neem deze dus mee naar de workshop!

Na een korte introductie gaan we in groepjes aan de slag met de inhoudelijke onderdelen van SFT2. Na de (verzorgde) lunch diepen we de mogelijkheden en instrumenten van SFT2 verder uit aan de hand van cases en praktijkvragen. We sluiten af met een borrel om 16:30.