Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Workshop 'Waarschuwingssystemen voor extreme neerslag'

Op vrijdag 20 september organiseren het KNMI en Weather Impact de workshop 'Waarschuwingssystemen voor extreme neerslag'. De workshop vindt plaats in het kader van het project 'Verbeteren van verwachtingen extreme neerslag' waar STOWA in participeert.

In de zomer van 2016 trokken er hevige buien over het zuidoosten van Nederland. Deze veroorzaakten daar veel overlast en schade. Helaas komen dit soort buien met extreme hoeveelheden neerslag steeds vaker voor. In het project 'Verbeteren verwachtingen extreme neerslag' proberen de onderzoekers de wensen in kaart te brengen van wat eindgebruikers verwachten van een verbeterd waarschuwingssysteem. Het KNMI richt zich op het verbeteren van de verwachtingen. Beoogde eindgebruikers zijn overheidsinstanties, zoals gemeentes en waterschappen.

In deze workshop willen wij ingaan op wat gemeentes en waterschappen aan handelingsperspectief hebben en wat de eisen voor een verwachtingssysteem zouden zijn. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@weatherimpact.com. Ook vragen zijn van harte welkom.