Skip to main content Skip to main nav

Gezocht: Programmamanager Waterkwaliteit & Ecologie, 32-36 uur

Heb jij ervaring als projectmanager? En ben je een natuurlijke leider die met het ene been in de kenniswereld staat en met het andere been in de praktijk van het waterbeheer? Kun je daarbij ook nog eens de vertaalslag maken tussen beleid en uitvoering én tussen wetenschap en praktijk? Dan voel jij je als Programmamanager Waterkwaliteit en Ecologie als een vis in het water!

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32-36
Salaris: schaal 13 (max. € 6.586) of schaal 14 (max. € 7.236)
Contract: Vast

Onze organisatie

De STOWA is het kenniscentrum van de regionale waterbeheerders in Nederland. Bij de STOWA ontwikkelen, vergaren, verspreiden en implementeren we toegepaste kennis die de waterbeheerders nodig hebben om de opgaven waarvoor zij in hun werk staan, goed uit te voeren. Binnen het programma Waterkwaliteit en Ecologie ontwikkelen en ontsluiten we kennis voor het waterkwaliteitsbeheer. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de ecologische watersysteemanalyse, het in beeld brengen van de effecten van chemische stoffen, het monitoren van de waterkwaliteit (biologie en chemie), het bepalen van de effectiviteit van maatregelen en het faciliteren van de kennisuitwisseling op praktijkniveau.

Wat ga je doen

Als Programmamanager Waterkwaliteit en Ecologie draag je in belangrijke mate bij aan het ontsluiten van kennis en het ontwikkelen van instrumenten voor het analyseren van het ecologisch functioneren van watersystemen. Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

  • Het koppelen van de waterkwaliteitsdoelen aan andere beheeropgaven van de waterschappen, zoals het vergroten van de biodiversiteit, de klimaatadaptatie en het terugdringen van de broeikasgasemissie.
  • Het vervullen van een prominente rol in werkgroepen en communities of practises, samen met stakeholders die een rol spelen bij de genoemde opgaven, zoals het Rijk, provincies, waterschappen, kennisinstellingen en adviesbureaus.
  • Alle kennis van de afgelopen jaren in ons grote onderzoeksprogramma verder geschikt maken voor toepassing in de praktijk. Dat is niet alleen een technische opgave, maar vereist ook communicatieve vaardigheden en beleidssensitiviteit.
  • Het verbinden van het beleid met de uitvoering én de waterkwaliteitswensen van de waterbeheerders onderling.

Hoe ziet jouw team eruit

Binnen het programma Waterkwaliteit en Ecologie werk je een klein en informeel team, in een dynamische omgeving met veel maatschappelijke relevantie. Heel Nederland is je werkterrein en waar nodig ook daarbuiten. Ons kantoor is centraal gelegen naast het NS-station in Amersfoort.

Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een wo-werk- en -denkniveau.
  • Minimaal 10 jaar werkervaring in het werkveld.
  • Kennis van het Nederlandse waterbeheer en inzicht in de bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen in de watersector.
  • Goede communicatieve vaardigheden, waarmee je makkelijk kunt schakelen tussen verschillende partijen in het waterbeheer en hun opgaven.
  • Een visie op ontwikkelingen binnen het werkveld. Je bent daarbij strategisch, analytisch en resultaatgericht.

Ons aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 13 of 14 (respectievelijk maximaal € 6.586 en maximaal € 7.236 bruto per maand, exclusief 21 % IKB). Bij STOWA krijg je veel ruimte voor eigen initiatief, nieuwe ideeën en zelfontplooiing. Wij bieden een prima pakket arbeidsvoorwaarden conform de cao voor de waterschappen, flexibele werktijden en thuiswerkvoorzieningen. Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 6.000 per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met 21 januari, door je cv en motivatiebrief te uploaden via het sollicitatieformulier op onze website. We laten je daarna zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. De eerste gesprekken vinden plaats op 1 of 2 februari 2022.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Joost Buntsma, directeur van de STOWA, via 06 86 80 44 72.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Aan alle nieuwe medewerkers vragen wij daarnaast om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

> NAAR HET SOLLICITATIEFORMULIER

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.