11 juni 2019

Climate proofing the region

Op 18 juni a.a. organiseren twaalf partijen in de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam de bijeenkomst 'Climate proofing the region'. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van het WeMakeThe.city festival dat van 17 tot en met 23 juni plaatsvindt in en om Amsterdam.

De gevolgen van klimaatveranderingen zijn voelbaar. We moeten ons voorbereiden op extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte, stortbuien en storm, maar ook op zeespiegelstijging en overstromingen van de rivieren. Wat betekent dit voor de regio? Tijdens Climate Proofing the Region worden de toekomstbeelden en de consequenties van klimaatverandering verkend. Hoe gaat de samenwerking in een nieuwe normaal? Wat kan jij doen?

De dag start met inspirerende sprekers als Henk Ovink (Nederlands Watergezant), pitches uit de praktijk en een interessante tentoonstelling over klimaatverandering. Daarna gaan de deelnemers uit elkaar in elf verschillende middagprogramma’s, om met elkaar van gedachten te wisselen over specifieke vraagstukken, van gebiedsontwikkeling tot toekomstbestendige watersystemen en van klimaatbestendige industrie tot groene daken.

Aan het eind van de middag komt iedereen weer bij elkaar en komen bestuurders, directeuren en beslissers bij elkaar voor het statement Surf the Tide, een klimaatadaptieve regio, voor en door iedereen.

Stuur een email naar Climateproof@wemakethe.city onder de vermelding STOWA en ontvang een gratis kaartje voor zowel het ochtend- als het middagprogramma!

> Meer informatie over dit evenement

> Meer informatie over het festival WeMakeThe.City