Skip to main content Skip to main nav

13 april 2021

De Waterman

Water is levensbehoefte nummer één, maar ook al eeuwenlang onze grootste vijand. Het staat te hoog of te laag. Het ene moment hebben we teveel, maar een andere keer te weinig. In de vierdelige documentaireserie 'Waterman' van BNNVARA onderzoekt presentator Menno Bentveld onze wonderlijke verhouding tot water. Hij volgt de loop van het water in Nederland en belandt in een wereld van botsende belangen en tegenstrijdige inzichten.

Menno Bentveld spreekt onderweg met mensen die allemaal van water afhankelijk zijn. Boeren, natuurbeheerders, schippers, boswachters, campinghouders, vissers, overheden, waterschappen, bierbrouwers, drinkwaterbedrijven, de industrie en de consument. In dit vierluik nemen Menno Bentveld en journalist-regisseur Geertjan Lassche de kijker mee in een wereld vol uitersten. 'Waterman' is vanaf 11 april vier weken lang op zondag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. Terugkijken kan via NPO start.

Bentveld zegt er dit over: 'Wat voor de één te droog of te zout is, is voor de ander te nat of te zoet. In 'Waterman' ontdekken we dat het eeuwenoude motto van pompen of verzuipen al lang niet meer opgaat voor de Nederlandse delta. Het water vasthouden is inmiddels noodzakelijk, maar erg ingewikkeld. Nederland-Waterland blijkt een complexe wereld van schipperen, waarbij iedereen zijn eigen belang vooropstelt. Ieder vecht om dezelfde druppel.'

Bron: website BNNVara