Skip to main content Skip to main nav

21 maart 2023

Digigids in een nieuw jasje gestoken

Hoe ernstig zijn de kale plekken op een dijk? Wat is de conditie van bomen op een dijk? Hoe is de staat van de asfaltdijkbekleding? In de Diggids, een initiatief van RWS en STOWA, kunnen waterkeringbeheerders een beoordeling maken van de schade aan met name de bekleding van waterkeringen. Dit gebeurt aan de hand van voorbeeldfoto’s. Onlangs is de Digids in een nieuw (online) jasje gestoken.

Waterkeringen bestaan uit diverse onderdelen. Hieraan kunnen schades ontstaan die een inspecteur moet beoordelen op de kwaliteit. Bij deze beoordeling geeft de Diggids een houvast, want deze toont foto’s van deze onderdelen in goede, redelijke, matige of slechte staat. De gids is ook een belangrijk hulpmiddel bij het opleiden en trainen van waterkeringbeheerders en -inspecteurs.

De Digigids is onlangs onder de motorkap geheel vernieuwd en heeft ook een uiterlijke make-over gekregen. De inhoud, de foto’s en beschrijvingen, zijn ongewijzigd. Daar zal in de komende maanden door de expertgroepen aan worden gewerkt.

> Bekijk de nieuwe Digigids