Skip to main content Skip to main nav

7 augustus 2020

Do facts matter?

Samen met de waterschappen ontwikkelt STOWA toegepaste kennis die waterbeheerders nodig hebben om hun werk goed uit te voeren. Op 5 november organiseren STOWA en waterschap Drents Overijsselse Delta een speciaal kennisfestival om kennis en inzichten op een andere manier onder de aandacht te brengen. De titel: Do facts matter? Van onderbuik naar onderbouwd.

Waterschappen hebben veel kennis in huis. Die kennis wordt steeds belangrijker om de opgaven waar ze voor staan op het gebied van veiligheid, klimaatadaptatie, waterkwaliteit, energie en circulariteit goed uit te kunnen voeren. Maar gebruiken we aanwezige kennis en inzichten wel genoeg als onderbouwing bij besluitvorming, of laten we ons nog al eens leiden door de onderbuik? En hoe komt dat dan? Dit vormt de rode draad van het eerste STOWA kennisfestival.

Doe mee!
Ben jij betrokken bij een interessant project of Community of Practice waarin kennis een belangrijke rol bij speelt en je soms moet kiezen tussen onderbouwd of onderbuik? Heb jij in een project mooie nieuwe (kennis)inzichten opgedaan die je graag met anderen wilt delen? Of ken je een spreker die hier inspirerende dingen over zegt? Wij horen het graag. Stuur voor eind augustus een email naar Maarten Claassen van STOWA, Claassen@stowa.nl.

Op dit moment weten we nog niet precies hoe het eruit komt te zien. Wel weten we dat er een combinatie van online en fysieke bijeenkomsten elkaar gaat afwisselen. We willen lokaal en nationaal combineren.

Mogelijk wordt het een dag, misschien wel meerdere. Er is ruimte voor webinars en bijeenkomsten over specifieke onderwerpen of projecten. Doelgroepen kunnen daarbij variƫren. Je kunt dadelijk zelf je programma samenstellen.

We hopen op input vanuit vele onderwerpen en projecten. Het is geweldig als alle waterschappen mee gaan doen. Met jullie suggesties gaan we aan de slag om een aantrekkelijk festivalprogramma te maken. Reserveer 5 november 2020 alvast. Die dag gaan we in ieder geval vullen. In september komen we met meer informatie, het hoofprogramma en de mogelijkheid om in je te schrijven.

Blijf op de hoogte

Houd voor meer informatie de website van STOWA in de gaten, of abonneer je HIER op de digitale nieuwsbrief. Zo blijf je automatisch op de hoogte van deze en andere bijeenkomsten die STOWA organiseert.