Skip to main content Skip to main nav

12 oktober 2023

Klimaatadaptatie: leren van elkaars kennis en ervaringen

Hoe maak je slim gebruik van beschikbare kennis, hulpmiddelen en tools op het gebied van klimaatadaptatie? Hoe leer je van elkaars ervaringen en speel je sneller in op het veranderende klimaat? Dit jaar zijn er overal in het land Kennis in de Regio bijeenkomsten, bedoeld voor professionals bij gemeenten, waterschappen en provincies die te maken hebben met klimaatadaptatie. Ben jij al geweest?

Tijdens de bijeenkomsten wissel je kennis en ervaring uit via praktijkvoorbeelden uit de regio en krijg je antwoord op de vraag hoe je bestaande kennisproducten en -hulpmiddelen kunt toepassen. Iedere bijeenkomst krijgt een invulling-op-maat, met sprekers uit de regio en en deskundigen passend bij de vraagstukken die in de regio spelen.

De eerste twee bijeenkomst hebben inmiddels plaatsgevonden. Beide bijeenkomsten waren druk bezocht en de reacties van deelnemers waren enthousiast. Zij onderstreepten het belang van het delen van kennis over klimaatadaptatie door buiten je eigen netwerk te ‘gluren bij de buren’. Door drukte op de werkvloer hebben medewerkers weinig tijd en door op samen met partners op bezoek te gaan in de regio werd op een plezierige manier gewerkt aan het opbouwen van kennis en een kennisnetwerk.De kennis in de regio bijeenkomsten worden aangeboden door de NKWK onderzoekslijn Klimaatbestendige stad - Klimaatadaptatie samen met Platform Samen Klimaatbestendig, STOWA en Stichting RIONED

Aanmelden voor de bijeenkomst op 31 oktober kan nog! 

Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de bijeenkomst voor Midden Nederland op dinsdag 31 oktober in Culemborg. Je kunt je aanmelden via deze link. Er is ruimte voor maximaal tachtig deelnemers, dus meld je snel aan.

Voor specifieke vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Carleen Mesters. Er volgen nog meer bijeenkomsten in deze reeks, op andere plekken in het land.

  • 16 november ZUID - ‘s-Hertogenbosch
  • 30 november HOLLAND/WEST - Den Haag
  • 7 december OOST - Achterhoek+ - Zutphen