Skip to main content Skip to main nav

11 januari 2024

Lancering arbeidsmarktagenda stedelijk waterbeheer op RIONEDdag 2024

De komende jaren gaat stichting RIONED de samenwerking intensiveren met Stichting Wateropleidingen en KNW - Koninklijk Nederlands Waternetwerk om gezamenlijk te zorgen voor meer aanwas in het stedelijk waterbeheer. Tijdens de RIONEDdag op 1 februari lanceren genoemde partijen daarvoor de Arbeidsmarktagenda stedelijk waterbeheerk. Doel: nieuwe instroom in het vakgebied.

‘kennis voor elkaar Is het jaarthema is het thema van deze dag. Dat gebeurt onder meer aan de hand van een presentatie over de nieuwe KNMI klimaatscenario’s door Peter Kuipers Munneke, een inspirerende sessie met Stowaan Fleur van Gool en drie generaties stedelijk waterbeheerders. Tot slot krijgen de deelnemers een inkijk in toekomstige perspectieven met A  door futuroloog Richard van Hooijdonk. We richten ons samen met de vakwereld op de aanpak van de inrichting van ons land voor morgen. Het volledige programma is te bekijken via: https://www.riool.net/evenement-opleiding/rioneddag/het-programma

Innovatieprijs

Stichting RIONED wil innovatie in het stedelijk waterbeheer en riolering stimuleren door een podium aan te bieden waar organisaties (bedrijven en overheden) hun innovatie kunnen tonen. Elk jaar kiezen de deelnemers van de RIONEDdag wie de RIONEDinnovatieprijs wint. Op 1 februari pitchen de  drie genomineerden van dit jaar hun inzendingen.

> Meer informatie en aanmelden

Foto omslag: GAW | stichting RIONED