Skip to main content Skip to main nav

17 februari 2020

NHI is on!

Op 30 januari 2020 vond in Amersfoort de jaarlijkse dag plaats over de ontwikkelingen rond het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium. Er was veel goed nieuws te melden. Het beste nieuws: de gezamenlijke financiering voor het op korte termijn realiseren van een volwaardige versie van het NHI is zo goed als rond. Er ligt een doortimmerd investeringsprogramma om snel aan de slag te gaan.

"Onze droom komt steeds dichterbij," zei NHI-programmateamvoorzitter Jacques Peerboom aan het begin van de NHI-dag 2020 verheugd. Die droom is een hydrologisch instrumentarium als effectieve, doelmatige en consistente basis voor het uitvoeren van landelijke, regionale en lokale hydrologische modelberekeningen. Het Rijk, de waterleidingbedrijven, alle 21 waterschappen - en naar verwachting binnenkort ook de provincies - hebben zich garant gesteld om de komende 2 jaar het NHI af te maken en daarna met elkaar verder te gaan.

Michelle Talsma (foto r.) had aan het einde van deze dag nog een klein bedankje in petto voor Durk Klopstra (foto l.). Hij heeft er  namens STOWA jaren hard aan getrokken om het NHI goed van de grond te krijgen. Nu dat is gelukt, vond hij dat zijn taak er op zit en het tijd is om zich met andere zaken bezig te gaan houden.

> Lees een uitgebreid verslag van de dag

> Bekijk alle presentaties