27 augustus 2019

Straadkrant #4

De straat is dé plek waar werk kan worden gemaakt van een beter (stedelijk) leefklimaat. Of het nu gaat om het ontstenen van tuinen, waterdoorlatende verhardingen of groenblauwe daken. De StraaDkrant staat vol inspirerende voorbeelden om van een straat een echte straaD te maken. StraaD staat voor Straten Ruimtelijk Transformeren: Ruimtelijk, Adaptief, Aantrekkelijk & Duurzaam. Deze zomer verscheen de vierde editie van de StraaDkrant. Het thema: hoe kun je je verdichtingsopgave klimaatadaptief realiseren?

De komende jaren worden er honderdduizenden nieuwe woningen gebouwd in bestaand stedelijk gebied. Hoe zou het zijn als elke nieuwe verdichtingsopgave in Nederland aantrekkelijk, duurzaam en klimaatbestendig wordt gebouwd? Een ontwikkeling die bestand is tegen de effecten van klimaatverandering? Extra woningen die zelfs bij kunnen dragen aan het verbeteren van stadsklimaat? U leest het in StraaDkrant nummer 4.

 

De StraaDkrant is een product van ontwerpbureau Bosch & Slabbers met medewerking van Provincie Zuid-Holland, gemeenten Den Haag en Rotterdam, een aantal waterschappen, STOWA en enkele andere organisaties. In de krant vind je inspiratie voor wat er in klimaatadaptief Nederland nu aan ambitie-stappen mogelijk is.

> Bekijk alle StraaDkranten op www.destraad.nl