Skip to main content Skip to main nav

27 juni 2023

Waterinnovatieprijs 2023/2024

Iedere twee jaar reiken de Unie van Waterschappen, het Waterschapshuis, de Nederlandse Waterschapsbank en STOWA in diverse categorieên prijzen uit aan innovaties die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. Hiermee bieden ze een podium aan baanbrekende projecten, initiatieven en technieken. De inschrijving voor deze Waterinnovatieprijs 2023/2024 is nu geopend!

Tot en met 15 november 2023 kunnen waterschappers, bedrijven, start- ups, kennis- en onderwijsinstellingen, non-profitorganisaties en frisdenkers hun innovaties indienen op winnovatie.nl. Op www.waterinnovatieprijs.nl en www.winnovatie.nl vinden belangstellenden ook meer informatie. Inzendingen worden via winnovatie.nl verzameld.

Er zijn prijzen te verdienen in vier categorieën. Drie zijn er gekoppeld aan de kerntaken van het waterschap: 'Gezonde leefomgeving', 'De dijken van de toekomst' en 'Water en bodem sturend'. Maar deze keer gaan de organisatoren ook op zoek naar allerlei lokale briljantjes: kleine slimme, technische of praktische oplossingen om het werk voor schoon, voldoende en veilig water nog efficiënter te doen.

Veel waterschappers bestempelen hun eigen ideeën niet snel als innovaties, want ‘oplossingen bedenken hoort toch gewoon bij het werk?’ Daarbij vergeten ze dat andere waterschappen ook kunnen leren en profiteren van hun waardevolle ideeën. Collega’s kunnen elkaa om die reden ook aanmelden voor de Waterinnovatieprijs.

Dus: doe mee of meld een ander aan, op winnovatie.nl.