01 oktober 2020

Winnovatie.nl: samen winnend innoveren!

Waterschappen zijn voortdurend bezig met de vraag of het anders kan. Beter. Duurzamer. Efficiënter. Goedkoper. En als dat zo is, doen ze het ook. Maar weten waterschappen altijd van elkaar welke spannende, innovatieve ontwikkelingen er plaatsvinden, zodat ze van elkaar kunnen leren? En weten marktpartijen en burgers dat ook? Waarschijnlijk niet. Vandaar dat Het Waterschapshuis, STOWA en de Unie van Waterschappen het platform winnovatie.nl hebben gelanceerd. Dat doen ze onder het motto: samen winnend innoveren!

Winnovatie is zoals gezegd een initiatief van Het Waterschapshuis, STOWA en de Unie van Waterschappen. Deze website staat niet op zichzelf, maar komt voort uit een besloten samenwerkingsplatform waar alle waterschappen een voor een aansluiten. Dit Winnovatieplatform begon in 2019 met een pilot van drie Brabantse waterschappen die hun innovatiekrachten wilden bundelen. Omdat dit een succes bleek, rolt Het Waterschapshuis het platform uit onder alle 21 Nederlandse waterschappen. Inmiddels zijn al negen waterschappen aangesloten. Ook Waternet, de bredere waterorganisatie waar waterschap Amstel Gooi en Vecht deel van uitmaakt, en Het Waterschapshuis zijn aangesloten. De overige waterschappen, STOWA en De Unie van Waterschappen sluiten naar verwachting later dit jaar nog aan.

Hoewel winnovatie.nl in de eerste plaats een etalagewebsite met innovaties is, biedt de site ook mogelijkheden om samenwerkingen aan te gaan met externe partners. Op de website kunnen challenges worden gepubliceerd waarbij bijvoorbeeld bedrijven, start-ups, kennispartijen, onderwijsinstellingen, non-profitorganisaties worden uitgedaagd om mee te denken over specifieke thema's.

 

  Dit wordt alleen maar belangrijker nu grote maatschappelijke ontwikkelingen zoals klimaatverandering, de energietransitie, de terugloop van biodiversiteit en de digitale transformatie een steeds grotere rol gaan spelen.

  Welke oplossing deel jij?

  Ben jij betrokken bij een onderzoek of innovatie op Winnovatie, of zie je iets wat je aanspreekt en wil je dat online delen met anderen? Goed idee!

  • Kijk op winnovatie.nl welke innovatie je wilt delen.
  • Kopieer de url en copy-paste deze in LinkedIn, zodat de afbeelding met de link naar het artikel automatisch verschijnt.
  • Schrijf vervolgens iets over deze innovatie, bijvoorbeeld wat er bijzonder aan is, waarom je er trots op bent, of welke vraag je hebt.
  • Tip: tag de mensen die je post sowieso zouden moeten zien.