Skip to main content Skip to main nav

Gezocht: Programmamanager Waterveiligheid, 32-36 uur

Heb jij ruime ervaring in het Nederlandse waterbeheer en wil je je horizon verder verbreden? Ben jij met jouw kennis en ervaring dé verbinder van waterbeheerders, kennisinstituten, universiteiten en het bedrijfsleven? Dan ben jij de Programmamanager Waterveiligheid die wij zoeken!

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32-36 uur
Salaris: schaal 13 (max. € 6.586) of schaal 14 (max. € 7.236)
Contract: Vast

Onze organisatie

De STOWA is het kenniscentrum van de regionale waterbeheerders in Nederland. Bij de STOWA ontwikkelen, vergaren, verspreiden en implementeren we toegepaste kennis die de waterbeheerders nodig hebben om de opgaven waarvoor zij in hun werk staan, goed uit te voeren. Het programma Waterveiligheid bestaat uit vijf onderdelen: primaire keringen (hoogwatersysteem), regionale keringen, kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie-ontwikkelingen, en het Kennis en Kunde Platform (KKP).

Primaire keringen

Binnen het onderdeel hoogwatersysteem zijn we met de waterschappen bezig om het beheer en onderhoud van waterkeringen te optimaliseren. Voor de programmaperiode 2018 t/m 2022 is de ambitie om het beheer aantoonbaar in control te krijgen in 2023.

Regionale keringen

Binnen het onderdeel regionale keringen is de uitdaging om te onderzoeken hoe de kosten effectief verbeterd en beheerd kunnen worden, tegen de achtergrond van klimaatverandering.

Kennisdeling en innovatie-ontwikkelingen

In samenwerking met de Unie van Waterschappen besteden we met het Platform Plaagsoorten Waterkeringen aandacht aan de bestrijding van plaagsoorten zoals muskusratten, beverratten, mollen, en ook beschermde gravers zoals bevers en dassen.

Kennisontwikkeling

We werken vaak samen met Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving (RWS-WVL), het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en diverse waterschappen in technisch-wetenschappelijk onderzoek van universiteiten. Samen doen we vernieuwende onderzoeken met een kans op toepassing, in de vorm van losse projecten en programma’s.

Kennis en kunde

Het delen van kennis is essentieel om als sector gezamenlijk een voldoende (basis-)kennisniveau te bereiken en te behouden. Bij STOWA dragen we hieraan bij door het faciliteren van het Kennis en Kunde Platform. Via dit platform kunnen keringbeheerders hun praktijkervaring delen met collega’s en gezamenlijk zoeken naar antwoorden op nieuwe vragen.

Wat ga je doen

jouw afwisselende takenpakket als Programmamanager Waterveiligheid omvat onder meer:

  • Zorgen dat je de verschillende behoeftes van waterbeheerders ophaalt, waarna je draagvlak creëert om onderzoeksprojecten te formuleren, aan te sturen en uit te voeren.
  • Het proactief vertalen van de inhoud naar de praktijk.
  • Met trots de door jou opgezette ontwikkelingen verder uitvoeren en implementeren.
  • Het opbouwen van jouw droomteam, om zo de juiste resultaten in het project te behalen.

Hoe ziet jouw team eruit

In het programma Waterveiligheid werken we samen met ongeveer vijftien medewerkers uit de waterschappen, Rijkswaterstaat en het bedrijfsleven. Je komt terecht in een informeel team in een dynamische omgeving met veel maatschappelijke relevantie. Heel Nederland is je werkterrein en waar nodig ook daarbuiten. Ons kantoor is centraal gelegen naast het NS-station in Amersfoort.

Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een hbo/wo-werk- en -denkniveau.
  • Minimaal 10 jaar werkervaring in het werkveld.
  • Kennis van het Nederlandse waterbeheer en inzicht in de bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen in de watersector.
  • Het vermogen om makkelijk te kunnen schakelen op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau.
  • Goede communicatieve vaardigheden, waarmee je mensen en organisaties met elkaar kunt verbinden.

Ons aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 13 of 14 (respectievelijk maximaal € 6.586 en maximaal € 7.236 bruto per maand, exclusief 21 % IKB). Bij STOWA krijg je veel ruimte voor eigen initiatief, nieuwe ideeën en zelfontplooiing. Wij bieden een prima pakket arbeidsvoorwaarden conform de cao voor de waterschappen, flexibele werktijden en thuiswerkvoorzieningen. Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 6.000 per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Solliciteren?

Je kunt solliciteren tot en met 21 januari, door je cv en motivatiebrief te uploaden via het sollicitatieformulier op onze website. We laten je daarna zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. De eerste gesprekken vinden plaats op 1 of 2 februari 2022.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Joost Buntsma, directeur van de STOWA, via 06 86 80 44 72.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Aan alle nieuwe medewerkers vragen wij daarnaast om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

> NAAR HET SOLLICITATIEFORMULIER

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.