Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

CoP Online Sensoring 'Validatie & kalibratie'

De CoP Online Sensoring richt zich op de transitie van het traditioneel meten, bemonsteren en analyseren van afvalwater naar nauwkeurige online metingen met nieuwe technieken zoals sensoren of analysers. In deze bijeenkomst gaan we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk dieper in op de bestaande regelgeving die van toepassing is op analyses en laboratoria. We bekijken hoe we die kunnen vertalen naar een normering voor sensoring. We gaan ook in op validatie en kalibratie van sensormetingen.

Aanmelden

De achtergrond is dat meten met sensoren, remote en real-tim, een prima alternatief kan zijn zijn voor monstername en -analyse. Maar in tegenstelling tot monstername en -analyse is er voor (remote) sensoring nog geen wetgeving of normering waaraan voldaan moet worden. Tijdens deze bijeenkomst spreekt onder meer dr. ir. Martijn Smit, Quality Assurance Specialist van Wageningen Food Safety Research

De bijeenkomst vindt plaats in Tiel, op het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland. Er is niet genoeg parkeergelegenheid voor iedereen bij het waterschap, dus vriendelijk verzoek om te parkeren bij het Van Der Valk Hotel aan de overkant van de straat, zie de routebeschrijving.

Lees meer over de de CoP Online Sensoring via deze link.