Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

NHI-dag: Blik op de toekomst

Afgelopen oktober was de feestelijke oplevering van het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium (NHI) in Arnhem, echter dit betekent niet dat wij nu klaar zijn. We blijven aan de slag met nieuwe ontwikkelingen en nodigen je uit om hierover te discussieren. Dit gaan we doen op de jaarlijkse NHI dag, op 18 januari 2024.

> Let op: U kunt zich alleen nog aanmelden voor de online bijeenkomst, de fysieke bijeenkomst is volgeboekt. U volgt dan automatisch de workshop 'Calibaratie en validatie'.

In de ochtend praten we je bij over de stand van zaken van een aantal nog lopende NHI-ontwikkelprojecten. In de middag zijn er 3 parallelle workshops. Deze gaan over de kalibratie en validatie van hydrologische modellen en community building van het NHI. Ook is er een instructieve workshop over de vraag hoe je de verschillende NHI-workflows praktisch kunt aansturen. Het ochtendprogramma is nog in ontwikkeling, de workshops staan al vast.

Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen de NHI-dag te bezoeken hebben we besloten deze in hybride vorm te organiseren, dus je kunt zowel live als online meedoen. Om technische redenen kun je in de middag alleen de workshop calibratie en validatie digitaal bijwonen.

Het programma volgt zo spoedig mogelijk. De workshop in de middag zijn als volgt:

Workshop 1: Calibratie en validatie (digitaal te volgen)
*Calibratie LHM (ook met planet-data)
*Calibratie IBRAHYM/AZURE
*Validatie WWL
*Theoretisch verhaal calibratie

Workshop 2: Community-building binnen NHI(fysiek)
 *HydroLIB-community
 *Pastas-community
* Visie hWh community-building

Workshop 3: ‘Modelling on the fly’(fysiek)
*Demonstraties opgeleverde modelgeneratoren:
*Workflow verzadigde zone
*Workflow onverzadigde zone

Aan onze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden maar er worden wel kosten gemaakt voor jouw komst. Ben je aangemeld maar verhinderd, geef dit dan zo spoedig mogelijk door via  stowa@stowa.nl 

Heb je inhoudelijke vragen mail dan naar Jacques Peerboom of Joost Heijkers