Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Regiobijeenkomst nieuwe sanitatie Zuid-Nederland en België

Zuid-Nederland zet belangrijke stappen op het gebied van nieuwe sanitatie. Lang niet ieder perceel wordt meer aangesloten op de riolering. Soms (bijv. bij recreatieterreinen) omdat het niet anders kan. Soms omdat we nieuwe technologie willen ontwikkelen. En soms omdat we naast afvalwaterzuivering inmiddels ook duurzame doelen nastreven. Hoog tijd voor een regiobijeenkomst over nieuwe sanitatie in deze regio. De organisatie is in handen van STOWA en RIONED, in samenwerking met I-QUA en Super Local. Het thema: Nieuwe sanitatie is in beweging; maar wat beweegt er eigenlijk? En wat beweegt ons?

Aanmelden

We informeren u tijdens deze middag graag over recente ontwikkelingen en gaan met u in gesprek over de motieven die een rol kunnen spelen bij initiatieven op het gebied van nieuwe sanitatie. We laten u ook zien dat lang niet alle projecten, hoe nobel het streven ook is, tot een goed einde zullen komen. Deze regionale kennisbijeenkomst is dan ook bedoeld om met én van elkaar te leren. Om de argumenten helder te krijgen waarom je in een bepaald geval wel of juist niet zou moeten kiezen voor nieuwe sanitatie. En we worden ons bewust van de factoren die een succesvolle implementatie in de weg kunnen staan. U gaat naar huis met een lijstje met do’s and don’ts, pro’s en contra’s.

Met de  I-Qua en Superlocal hebben we in zuid-oost Nederland een paar prachtige initiatieven op het gebied van nieuwe sanitaie en duurzaamheid. De samenwerking met onze Belgische partners is daarbij een belangrijke meerwaarde. Er is bij gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars inmiddels een schat aan ervaringen met zowel kleine als grote projecten. Van Pukkemuk tot Villa Flora. Die ervaringen gaan we met elkaar delen.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers en adviseurs in de waterketen, voor rioleurs en technologen.