Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Voorkennisdag Instandhouding Waterkeringen 'Continu in control, inspecties en monitoring, dieren in de dijk en demolitie'

Ook dit jaar organiseren we de dag voor de Kennisdag Instandhouding Waterkeringen weer een voorkennisdag. Dit jaar is het thema ''Continu in control, inspecties en monitoring, dieren in de dijk en demolitie'. Je bent op 29 juni van harte welkom in Burgers' Zoo in Arnhem.

De voorkennisdag terugkijken? Dat kan via deze link.
 

Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal inhoudelijke presentaties waarin we dieper ingaan op actuele ontwikkelingen. We starten met het Living Lab Hedwige-Prosperpolder en de asset-app voor dijken van Vlaanderen: iAsset. Vervolgens wordt de dijkbezwijking van afgelopen juli in Reeuwijk in een tweeluik behandeld. In het eerste deel wordt besproken wat er precies plaatsvond en hoe het Hoogheemraadschap van Rijnland daarmee omging. Na de pauze wordt het geotechnische aspect van de dijkbezwijking behandeld. Als laatste onderwerp op het ochtendprogramma staat het Spoorboekje implementatie dijkmonitoring. We starten met een toelichting op de doelstellingen van dit project waarna interactief om je input wordt gevraagd.

Na het ochtendprogramma kun je genieten van een heerlijke lunch in het restaurant van Burgers’ Zoo. ’s Middags staat in het teken van de App2C’s, die is ontwikkeld binnen het project Polder2C’s. Het doel en gebruik van de app worden toegelicht. Vervolgens krijgt iedereen een opdracht om met behulp van de app de dierentuin te ‘inspecteren’. Na een korte pauze wordt aan de hand van de verzamelde inspectiegegevens een toelichting gegeven over de waarnemingen, het nut en noodzaak van de app. Afsluitend is er een borrel met hapjes en drankjes.

Tijdens de voorkennisdag wisselen we als vanouds kennis en ervaringen uit, kun je luisteren naar inspirerende verhalen en gaan we aan de slag in de dierentuin zelf. Na deze dag ben je weer op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in het veld en achter de schermen. En heb je natuurlijk alle tijd gehad om je contacten met andere waterkeringbeheerders aan te halen. Het wordt als vanouds een afwisselende en inspirerende dag voor iedereen die werkt aan waterveiligheid. We kijken er naar uit iedereen weer live te zien!

Aanmelden en kosten

Je kunt je hierboven aanmelden. Aan deze dag zijn - in tegenstelling tot de Kennisdag op 30 juni - geen kosten verbonden. Wel graag tijdig afmelden in verband met de kosten die we als organisatie maken. Wil je lastminute aanmelden voor deze dag, bel dan met Jet Gerssen 06-13066895