Skip to main content Skip to main nav

02 maart 2021

PFAS? IPMV? KLIMAP? KRW? CoP? STOWA ter Info 78!

Onlangs verscheen een nieuwe uitgave van de STOWA ter Info, het kwartaalmagazine waarin we u graag meer vertellen over de achtergronden bij de onderzoeken die STOWA (mede) laat uitvoeren.

Nee, de meest recente STOWA ter Info is zeker geen letterbakuitgave. Maar er komen onbedoeld wel veel afkortingen voorbij. PFAS, KLIMAP, CoP, KRW, IPMV. Gelukkig leggen we ze allemaal keurig uit in een aantal interessante artikelen en achtergrondverhalen. Wat kunt u verwachten? Onder meer een verhaal over het onlangs afgesloten programma Lumbricus (www.stowa.nl/lumbricus) en zijn opvolger KLIMAP. In beide programma's worden mogelijkheden onderzocht voor maatergelen om de hogere zandgronden klimaatrobuust in te richten.

Hoogleraar Marleen van Rijswick vertelt wat we zouden kunnen leren van onze ervaringen met meer dan 20 jaar KRW. En Jasper Candel zet uiteen waarom geomorfologie de spreekwoordelijke moeder is van aller beekherstel. We vertellen meer over het onderzoek naar PFAS in afvalwater en we blikken met kennisgoeroe Daphne Depassé terug op het kennsifestival Do facts Matter.

Nieuwsgierig geworden? Download STOWA ter Info 78