Skip to main content Skip to main nav

15 juli 2021

Podcasts over droogte en waterveiligheid

Nu te vinden in jouw favoriete podcastapp: de Kracht van Kennis! In deze STOWA-podcast serie onder leiding van podcastmaker Tom Jessen gaan we in op actuele wateronderwerpen, met een kleine knipoog. De eerste twee podcasts gaan over droogte en waterveiligheid.

Beluister de podcasts


Podcast #1: In gesprek over droogte en klimaatadaptatie met een dijkgraaf en hydroloog

Deze zomer is Nederland en met name Limburg volop in het nieuws vanwege de vele regenval en overstromingen. Daarmee is Nederland een land van extremen. Want in voorgaande zomers hadden we juist extreem veel last van droogte.

Wat zijn de risico’s van droogte? Hoe blijven we Nederlanders altijd voorzien van drinkwater? En hoe sla je drinkwater op? Tijdens een wandeling langs de Waal gaat podcastmaker Tom Jessen in gesprek met dijkgraaf en tevens hoogleraar gebiedsontwikkeling Co Verdaas. Ook belt hij met hydroloog Perry de Louw.

Podcast #2: Waterveiligheid: hoe beschermen we Nederland tegen hoogwater?

Nederland ligt onder de zeespiegel en is doorsneden door grote rivieren. Hoe verkleinen we het risico op overstroming tot een acceptabel niveau? Dat is een vraag waar hoogleraar Matthijs Kok (TU Delft), specialist in risicoanalyse en veiligheidsfilosofie, meer over vertelt in deze podcast. Aan tafel zit ook Ronald Waterman, specialist in ‘bouwen met de natuur’. Ondanks zijn leeftijd heeft Waterman nog steeds een duidelijke visie op hoe we laaggelegen kustgebieden moeten beschermen tegen hoogwater.

De podcasts zijn te beluisteren waar en wanneer je maar wilt, via onze website of rechtstreeks via Spotify We zijn ook te vinden via Soundcloud of Apple iTunes.