Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Jong Waterbeheer eindsymposium

Ruim 2,5 jaar geleden startte STOWA het project JONG Waterbeheer. We brachten in dit project de behoeften en knelpunten in kaart van jonge en ervaren watermensen in de samenwerking. En sindsdien stimuleren en faciliteren we kennisdeling en uitwisseling van perspectieven tussen watermensen; jong, ervaren en van verschillende organisaties en vakgebieden. Nu is het tijd voor een nieuwe fase. We ronden JONG Waterbeheer in zijn huidige vorm af. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan! Je bent van harte welkom op ons eindsymposium.

De bijeenkomst is volgeboekt, wil je op de reservelijst stuur dan een mail naar stowa@stowa.nl 

Tijdens het eindsymposium ervaar je de kracht van kennis delen en beleven. En we kijken vooruit: hoe nu verder? Want het boeien, binden en behouden van mensen blijft cruciaal in de watersector. Net zoals het delen van kennis en perspectieven. Hoe kunnen we dat samen verder brengen? Deze dag staat volledig in het teken van kennis delen en kennis beleven. We nemen je mee in ons gedachtengoed, hebben experts gevraagd om hun kennis te delen, en hopen dat ook jij en de andere deelnemers hun inzichten en ervaringen delen.

In de ochtend kun je een workshop doen, in de middag kun je een track volgen: boeien, binden en behouden van watermensen (jong en ervaren) en kennis delen, beleven en ontwikkelen. Op het aanmeldformulier kun je je voorkeur aangeven. Let op: we streven bij alle onderdelen naar een evenwichtige samenstelling van watermensen van verschillende generaties en vakdisciplines. Het kan dus zijn dat je uiteindelijk in een andere workshop wordt ingedeeld. En: vol = vol.

We starten deze dag om 10.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur). Het officiële programma is afgelopen om 17.00 uur. Daarma kun je nog even doorpraten met een drankje en een hapje.

Mocht je denken dat dit eindsymposium ook relevant is voor andere collega’s? Stuur deze uitnodiging vooral aan hen door!

Workshops

De organisatiepizza (max 20 man). Hoe voer je het gesprek over diversiteit en inclusiviteit? Iets dat moeilijk zichtbaar is en soms (nog) onbespreekbaar? Met de organisatiepizza natuurlijk!

Het Kanzenbord voor watermensen (max 20 man). Speel het Kanzenbord voor watermensen-spel met collega’s uit de hele watersector, en bepaal welke stappen jij en jouw organisatie nu kunnen zetten om toekomstgericht waterbeheer mogelijk te maken. VOL, aanmelden voor deze workshop is niet meer mogelijk.

De Impactmakers: Hoe klimaatbewust ben jij? (max 20 man). Hoe snel kunnen we ons land aanpassen aan het klimaat? Kunnen we het bewustzijn vergroten en impact maken? Je ontdekt het tijdens deze serious game. VOL, aanmelden voor deze workshop is niet meer mogelijk.

Ecosysteem van de werkvloer (max 20 man). Samenwerking tussen generaties komt niet altijd vanzelf tot stand, maar is heel belangrijk. Leer van de natuur en hoe je de talenten en samenwerkingsmechanismen van je collega’s ontdekt. VOL, aanmelden voor deze workshop is niet meer mogelijk.

De reis van Ston en Stowie (max 20 man). Ston en Stowie zijn twee karikaturen van JONG waterbeheer. Ga mee in hun reis en ervaar zelf de behoeften en knelpunten van jonge en ervaren watermensen tijdens het grote voornemensspel.

Tracks

Kies hieronder jouw persoonlijke track voor de middag. In beide tracks nemen experts je mee in een vossenjacht. Je kunt de track van je keuze aangeven op het aanmeldformulier.

Binden, boeien, behouden. Wat kunnen we als sector doen om jonge mensen binnen te halen, te boeien en behouden? En hoe blijven ervaren mensen (kennis)fit voor de toekomst? Maar ook: wat is er nodig voor een fijne samenwerking op de werkvloer, en hoe ziet de toekomst van werk eruit?

Kennis delen, beleven en ontwikkelen. Kennisdeling is mooi maar nog mooier is kennis die samen met de gebruiker is ontwikkeld. Hoe betrek jij watermensen binnen en buiten je organisatie in de ontwikkeling van kennis? Hoe wissel je de waterkennis uit met je buurman? Hoe stap je écht weg van het kokerkijken, dat ecologen, hydrologen en ruimte-inrichters van verschillende organisaties samen optrekken?

Meer weten

Voor algemene informatie kun je kijken op de website van JONG Waterbeheer 
Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met Fleur van Gool