Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennismiddag 'Slim Malen in de praktijk'

Tijdens deze kennismiddag laten we zien welke mogelijkheden er zijn met 'slim malen'. We gaan met elkaar in gesprek over wat slim malen precies inhoudt en waterbeheerders delen praktijkverhalen over de uiteenlopende mogelijkheden voor aansturing van gemalen, van meest eenvoudig tot zeer complex. Je hoort van andere waterbeheerders hoe het werkt in de praktijk en welke stappen zij hebben doorlopen om dit te implementeren binnen hun organisatie. Ook inventariseren we graag of er behoefte is aan gezamenlijke kennisactiviteiten. Laat je inspireren tijdens deze dag om ook werk te maken van 'slim malen'!

Aanmelden

Waterbeherend Nederland verbruikt jaarlijks flink wat energie door water te verpompen. Met de huidige fluctuerende energieprijzen, toenemende duurzame energieopwek door waterbeheerders en problematiek rond netcongestie, wordt slimme timing van de inzet van je gemalen nóg relevanter. Maar niet alleen daarom. Flexibel peilbeheer maakt het ook mogelijk hogere waterpeilen te hanteren om veenoxidatie tegen te gaan, water op de juiste momenten in te laten en vast te houden om droogte tegen te gaan en bijvoorbeeld zout water snel af te voeren om de waterkwaliteit op peil te houden. Allemaal factoren waar je via slim malen op kan sturen, met flexibel peilbeheer.

De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers op het gebied van energie, hydrologie en peilbeheer. Het programma zal duren van 13 tot 17 uur en start met een inlooplunch.

Het programma volgt na de zomervakantie. Je kunt je hierboven wel alvast inschrijven.

Meer weten over slim malen?

> Lees een uitgebreid verslag van de kennisdag over slim malen (2019)
> Lees het STOWA rapport 2019-27