Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Zomerbijeenkomst PEHM 'Ecologische dilemma's in wetgeving en vergunningen'

Jaarlijks organiseert het Platform Ecologisch Herstel Meren en sloten een aantal bijeenkomsten voor collega's die aangesloten zijn bij dit platform. (besloten bijeenkomst). Tijdens de bijeenkomst op 25 mei gaan we dieper in op juridische kant van de KRW. We kjjken onder meer naar een aantal praktijkcasussen, zoals vergunninverlening van koudelozingen, zon op water projecten, en grote ruimtelijke ontwikkelingen. We zijn te gast bij Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving. Er is plaats voor maximaal 75 deelnemers.

Op dit moment worden de waterkwaliteitsdoelen in Nederland veelal niet gehaald en er zijn steeds meer geluiden dat de KRW de nieuwe stikstofcrisis wordt. Rechters zouden vanwege de waterkwaliteit mogelijk eerder een streep door projecten kunnen zetten. De inzet van deskundigen op het gebied van waterkwaliteit bij vergunningen en in de wetgeving lijkt daarom steeds meer te groeien. Maar waar loop je tegenaan als je deze vergunningen op waterkwaliteit en ecologie moet toetsen? Hoe gebruik je een KRW toetsingskader en wat zijn goede en slechte praktijkvoorbeelden? Tijdens deze dag gaan we hier verder op in met lezingen over de juridische kant van de KRW en praktijkcasussen o.a. omtrent koudelozingen, zon op water projecten, en grote ruimtelijke ontwikkelingen, waarbij we de middag eindigen met een brede interactieve sessie.  

Het programma staat onderaan, vergeet jezelf niet aan te melden!

Goed om te weten, de lunch is vegetarisch.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de projectenpagina van het Platform Ecologisch Herstel Meren en sloten

Heb je interesse om deel te nemen en op de hoogte gehouden te worden van dit platform, stuur dan een mail naar stowa@stowa.nl