Skip to main content Skip to main nav

Lidmaatschap Technology Approval Group Waste Water

Dit project behelst het lidmaatschap voor drie deelnemers van drie internationale ‘TAG-sessies’, de Technology Approval Group voor afvalwater.

TAG heeft tot doel om innovatieve technologie voor zowel de drink- en afvalwatersector bij eindgebruikers te introduceren en om leveranciers, eindgebruikers en waar nodig investeerders samen te laten werken bij het (verder) ontwikkelen van deze technologie. TAG bestaat sinds 2005 en heeft wereldwijd 100 leden (drink- en afvalwaterbedrijven). In Europa zijn naast alle grote Engelse waterbedrijven, o.a. Veolia uit Frankrijk, Aqualia uit Spanje, Hamburg Wasser uit Duistland en de Watergroep uit Belgie¨ lid.

De organisatie van TAG-sessies is in handen van Isle utilities. Dit bureau selecteert voorafgaand aan een sessie steeds 10 nieuwe technologieën en legt deze voor aan de deelnemers van sessie.  De top-5 van uitgekozen technologie-aanbieders krijgt de gelegenheid om hun technologie kort te presenteren in een sessie met de deelnemers. Tijdens en na de sessie wordt geïnventariseerd welke bedrijven met de technologie een test willen doen, Onder de deelnemers wordt de belangstelling gepeild. De deelnemers krijgen gedurende een jaar toegang tot de database van TAG met 1.800 technologieën.

STOWA heeft gedurende een jaar een lidmaatschap voor drie roulerende deelnemers. Na dit jaar wordt geëvalueerd of dit gecontinueerd wordt of om waterschappen te adviseren om zelf een abonnement te nemen.